05
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔ: Διακοπή των μαθημάτων την Τετάρτη, 11 Μαρτίου από τις 11:05 μέχρι τις 11:40
Η ΠΟΕΔ, θέλοντας να καταστήσει σαφή τη διαφωνία της για τη μονομερή εφαρμογή νέας, άδικης, ρύθμισης σ’ ό,τι αφορά τον χρόνο απασχόλησης των Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών και σ’ εκδήλωση των αντιδράσεών της για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εν λόγω ρύθμιση αλλά και, γενικά, από τη διαδικασία πλήρωσης των αναγκών για αντικατάσταση, αποφάσισε και πραγματοποιεί την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2015, από τις 11:05 μέχρι τις 11:40, διακοπή των μαθημάτων σε όλα τα δημοτικά και ειδικά σχολεία, καθώς και τα νηπιαγωγεία. Στην απόφαση για την υλοποίηση του πρώτου αυτού, από μια σειρά μέτρων που θ’ ακολουθήσουν, η Οργάνωση κατέληξε συνυπολογίζοντας και τα εντεινόμενα προβλήματα που τα σχολεία αντιμετωπίζουν και τα οποία αφορούν στην παραβατικότητα, στη μη προώθηση της πλήρωσης των κενών θέσεων προαγωγής και εισδοχής, καθώς και στα κρίσιμα ερωτηματικά που σχετίζονται ευρύτερα με τη στελέχωση των σχολείων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές θα παραμείνουν στην αυλή των σχολειών και θα ληφθεί κατάλληλη μέριμνα για παιδονομία. Με τη λήξη του μέτρου, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά και οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους τη συνηθισμένη ώρα.
Για τους σκοπούς της εκδήλωσης θα αναρτηθούν πανό με συνθήματα σε κεντρικά σχολεία όλων των πόλεων, ενώ η Κεντρική Γραμματεία της ΠΟΕΔ θα παρευρίσκεται και θα συμμετέχει στη διαμαρτυρία στο δημοτικό σχολείο Ελένειο.
Η ΠΟΕΔ τονίζει ότι εξακολουθεί να ζητά επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος σ’ ότι αφορά τον χρόνο απασχόλησης των Αντικαταστατών, μια πρακτική καταξιωμένη στον χρόνο και απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε μέσα στη δίνη των δοκιμασιών που υφίσταται το δημόσιο σχολείο. Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να αξιολογήσει τη ρύθμιση που αυτό έχει αποφασίσει, σχετικά, στο πρώτο τρίμηνο της εφαρμογής της, που έληξε με το τέλος Φεβρουαρίου, 2015, ως προς την αποτελεσματικότητα και το κόστος της, και να τη διαφοροποιήσει ανάλογα, αλλά και να μεριμνήσει για την αντιμετώπιση και όλων των άλλων προβλημάτων που προκύπτουν σε σχέση με τη διαδικασία των αντικαταστάσεων, δηλώνει ότι είναι ανοικτή σε συζήτηση προτάσεων που θα σημαίνουν επαναφορά, σχετικά, του προηγούμενου καθεστώτος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ.
Actions: E-mail | Permalink |