27
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με τοΠαιδαγωγικό Ινστιτούτο και τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: 

Τεχνολογία, Λογοτεχνία, Γραμματισμός

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Living Book, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η  Ιουνίου 2019, στο Αμφιθέατρο Δ’ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ημερίδα διοργανώνεται για σκοπούς διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου Living Book. Tο Living Book αφορά την ανάγνωση μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), συνδυάζοντας παραδοσιακό κείμενο και ψηφιακή δημιουργικότητα, για να προωθήσει την αγάπη για διάβασμα σε παιδιά ηλικίας 9-15 χρονών. Οι δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση εκπαιδευτικών αλλά και γονέων/κηδεμόνων στην εφαρμογή των αναδυόμενων ψηφιακών τεχνολογιών στο παραδοσιακό κείμενο του βιβλίου, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να ερμηνεύσουν τις ιστορίες και να τις ανακατασκευάσουν με τα δικά τους μάτια.

Οι εργασίες της Ημερίδας θα διαρκέσουν από τις 8:30 μέχρι τις 16:00. Θα προσφερθεί, δωρεάν, γεύμα σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Παρακαλούμε βρείτε συνημμένη την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας (προσχέδιο), το οποίο περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, παρουσιάσεις για τις δραστηριότητες του έργου, συμπόσιο και πρακτικά εργαστήρια εφαρμογής. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pieggrafes.ac.cy (Κατηγορία Προγράμματος: Ημερίδες-Συνέδρια) μέχρι την Τρίτη 28 Μαΐου 2019.

Σε όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στην Ημερίδα θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Living Bookμπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου στο http://thelivingbook.eu/

Actions: E-mail | Permalink |