03

Στάση εργασίας ΠΟΕΔ, την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, αφού συνήλθε σήμερα Πέμπτη 03/02/2022, εξέτασε και αξιολόγησε όλα τα μέτρα τα οποία έχει υιοθετήσει η πολιτεία το τελευταίο δεκαπενθήμερο με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών εντός των σχολικών μονάδων, καθώς και όλα όσα αφορούν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία αυτών.

 

Βάσει και των προηγούμενων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και της συντριπτικής εξουσιοδότησης της βάσης των μελών της Οργάνωσης για δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων της ΠΟΕΔ, την οποία το Δ.Σ. πήρε από τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών, το Δ.Σ. αποφάσισε όπως προχωρήσει την ερχομένη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, σε στάση εργασίας των μελών της Οργάνωσης, μεταξύ των ωρών 7:30 π.μ και 8:25 π.μ.. Ως εκ τούτου, όλα τα μέλη της ΠΟΕΔ τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα προσέλθουν στην εργασία τους στις 8:25 π.μ..

 

Οι λόγοι για τους οποίους αντιδρά η Οργάνωση και απαιτεί από την πολιτεία και ειδικότερα το ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει στη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων αφορούν τους ακόλουθους τρεις σημαντικούς άξονες :

1) τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στα Νηπιαγωγεία και στα Ειδικά Σχολεία,

(2) την υιοθέτηση ουσιαστικών και μόνιμων μέτρων για αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες από τη μη αντικατάσταση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν και ταυτόχρονα την ουσιαστική στήριξη των διευθύνσεων των σχολικών μονάδων για την εύρυθμή λειτουργία τους,

καθώς και

(3) την εξαγγελία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού στις σχολικές αίθουσες.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ θα συνέλθει σε 15 μέρες για να επανεξετάσει και να αξιολογήσει την όλη κατάσταση. Στόχος όλων μας η διασφάλιση της ασφάλειας εκπαιδευτικών, παιδιών και προσωπικού στα σχολεία μέσα σε ένα ζωντανό και υγιές περιβάλλον.

 

Επιστολή πρός γονείς

Από την ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |