31

Συμμετοχή μαθητών/μαθητριών Α’ Δημοτικού στην παγκύπρια χορήγηση του Δοκιμίου Α’ τάξης για τη σχολική χρονιά 2021 - 2022

 

Έντιμη Κυρία,  

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της εγκυκλίου ημερομηνίας 29 Μαρτίου 2022, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

 

  1. Εκφράζουμε τη δυσφορία μας για τη μη έγκαιρη ενημέρωση της Οργάνωσης σχετικά με την εν λόγω έρευνα. Η έγκαιρη ενημέρωση της Οργάνωσης και η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εισηγήσεων, διαχρονικά απέδειξε ότι είναι σωστή πρακτική και βοηθά τόσο στην εφαρμογή της όποιας πολιτικής ή απόφασης από τα μέλη μας ενώ ταυτόχρονα μετριάζει τις όποιες πιθανές αντιδράσεις.

 

  1. Θεωρούμε δεδομένο ότι η εν λόγω έρευνα σκοπό έχει να καταγράψει τον βαθμό ετοιμότητας των παιδιών της Α’ τάξης, έτσι ώστε να προγραμματιστεί η όποια πιθανή ανάγκη στήριξης αριθμού παιδιών την επόμενη σχολική χρονιά. Ο σκοπός και ο στόχος αυτός δεν είναι ξεκάθαρα καταγραμμένος στην εν λόγω εγκύκλιο, αφήνοντας περιθώριο παρανοήσεων. Επιπλέον ξεκαθαρίζουμε ότι ο όποιος «στιγματισμός» παιδιών, εκπαιδευτικών ή σχολείων, δε θα γίνει αποδεκτός από την Οργάνωση.

 

  1. Σε αντίστοιχες έρευνες που αφορούν π.χ. τον λειτουργικό αλφαβητισμό, καθορίζονταν  ομάδες παιδιών που δε συμμετέχουν στο τεστ για διάφορους λόγους. Αναμέναμε να υπήρχε αντίστοιχη αναφορά και στην εν λόγω εγκύκλιο.

Εν κατακλείδι και σε συνέχεια των πιο πάνω, η ΠΟΕΔ ζητά όπως έχει άμεσα συνάντηση μαζί σας για να ενημερωθεί ενδελεχώς για τη διαδικασία διεξαγωγής της έρευνας, τόσο της Α’ τάξης όσο και της Προδημοτικής που θα ακολουθήσει. Επιπλέον, θεωρούμε ότι πρέπει να αποσταλεί συμπληρωματική εγκύκλιος, με την οποία να διευκρινίζονται τα πιο πάνω.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Με τιμή,

 

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                      Χάρης Χαραλάμπους  

 

Actions: E-mail | Permalink |