10

Την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, το Δημοτικό Σχολείο Ορούντας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στο οίκημα του Κέντρου Νεότητος Ορούντας την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο:" Ένας περιηγητής αφηγείται". 

 

Στην εκδήλωση, που τελούσε και υπό την αιγίδα του Επαρχιακού Γραφείου ΠΟΕΔ Μόρφου, παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης Μεσσηνίας, εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.Δ., τοπικοί παράγοντες και πλήθος καλεσμένων.

 

Το βιβλίο αποτελεί συνεργασία των παιδιών των τάξεων Ε' και Στ' Δημοτικού Σχολείου Ορούντας και της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης Μεσσηνίας κατά τη σχολική χρονιά 2018-19. Το διήγημα δημιουργήθηκε ως επιστέγασμα σειράς δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκαν από κοινού και πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στον διαγωνισμό "Κύπρος, Ελλάδα Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες", στον οποίο και βραβεύτηκε.

 

Η συνεργασία των δύο σχολείων μετρά 5 χρόνια, ενώ θεμελιώθηκε πάνω στην ήδη υπάρχουσα συνεργασία των δύο κοινοτήτων, οι οποίες είναι αδελφοποιημένες από το 2003. 

 

Το διήγημα εκδόθηκε σε βιβλίο το 2020 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του ίδιου έτους στο Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης, παρουσία της τότε Υφυπουργού Παιδείας της Ελλάδος κ. Σοφίας Ζαχαράκη. Στην Κύπρο η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας. 

 

Actions: E-mail | Permalink |