05

Η Κλαδική Επιτροπή Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λευκωσίας διοργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση, για την αξιολόγηση της μάθησης. Ο ακριβής τίτλος της εκδήλωσης είναι:

Ανοικτή Συζήτηση Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων:

«Άξια Λόγου η Αξιολόγηση του Μαθητή»

Η Ανοικτή Συζήτηση για την αξιολόγηση της μάθησης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 6:00 μ.μ., στο νέο Οίκημα της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία, Πλατύ Αγλαντζιάς. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους Διευθυντές και Διευθύντριες σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης και σε όλους τους/τις Βοηθούς Διευθυντές/ριες, με καθήκοντα διευθύνοντα/ουσας. Στην εκδήλωση είναι, επίσης, προσκεκλημένοι όλοι οι αρμόδιοι φορείς και εταίροι που ενδιαφέρονται για το θέμα, μεταξύ των οποίων η ηγεσία της ΠΟΕΔ, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, οι Πρώτοι Λειτουργοί και οι Επιθεωρητές Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Βασικός σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης είναι να συμβάλει θετικά και ουσιαστικά, στην καλλιέργεια του γόνιμου διαλόγου και την ανάπτυξη προβληματισμού, σε σχέση με τη σημαντική θεματική της αξιολόγησης της μάθησης, στο δημοτικό σχολείο. Λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη έλλειψη ενός θεσμικού πλαισίου, για παρακολούθηση και αξιολόγηση της μάθησης στο δημοτικό σχολείο, η κατάθεση προβληματισμών, ιδεών και απόψεων και ο εποικοδομητικός διάλογος, γύρω από το όλο θέμα, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο, στην οποία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επεξεργάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση προς την κατεύθυνση αυτή. Επομένως, η ενεργός συμμετοχή των Διευθυντών των σχολείων και των άλλων ενδιαφερομένων στον διάλογο θα λειτουργήσει ευεργετικά, στη σύνθεση και δημιουργία μιας καλά πληροφορημένης ενιαίας πρακτικής.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει συνολικά 90 λεπτά και θα περιλαμβάνει:

  • Καλωσόρισμα: κ. Κώστας Μιχαήλ, Πρόεδρος της Κλαδικής Επιτροπής Διευθυντών και κ. Ρέα Παπαγεωργίου, Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λευκωσίας
  • Χαιρετισμός: κ. Χρίστος Χατζηαθανασίου, Αν. Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης
  • Εισηγήσεις:
  1. Δρ. Λεωνίδας Κυριακίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών Αγωγής:

«Διαμορφωτική αξιολόγηση του μαθητή: Από τη θεωρία στη χάραξη πολιτικής»

  1. Δρ. Μάριος Στυλιανίδης, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Δημοτικής Εκπαίδευσης:

«Η πρόταση του ΥΠΠ, για αξιολόγηση του μαθητή στο δημοτικό σχολείο»

  • Συζήτηση με συμμετοχή των παρευρισκόμενων.

Χρόνος προσέλευσης και χρόνος για καφέ, 5:30 μ.μ. – 6:00 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στον πιο κάτω σύνδεσμο:


https://goo.gl/forms/cZ2yp1zGgtUipPqg2

 

Πληροφορίες: 22382380 και 99496885

 

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Κλαδική Επιτροπή Διευθυντών Λευκωσίας

Επαρχιακή Επιτροπή ΠΟΕΔ Λευκωσίας

Actions: E-mail | Permalink |