27

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεατρική Ομάδα «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας

«Αν Όλα τα Παιδιά της Γης...»

 

Η θεατρική ομάδα  «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας παρουσιάζει την παράσταση «Αν Όλα τα Παιδιά της Γης...», βασισμένη στο παραμύθι της Ζωρζ Σαρή «Το Γαϊτανάκι», σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίνας Βασιλείου.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2019, στο Νέο Οίκημα της Π.Ο.Ε.Δ., στις 6:00 μ.μ. και θα ακολουθήσει σειρά παραστάσεων.

Πρόκειται για μια ανανεωμένη, σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού της Ζωρζ Σαρή, η οποία διαφυλάττει το πνεύμα του, έτσι όπως πέρασε στη συνείδησή μας.

Ο Νικόλας ο Γαρίφαλος ταξιδεύει προσπαθώντας να μεταφέρει την ιδέα του παντού. Περνά από χωριουδάκια, πόλεις και μεγαλουπόλεις, συναντώντας ανθρώπους από όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Άλλοι χαίρονται μαζί του, άλλοι θυμώνουν κι άλλοι τον διώχνουν κακήν κακώς. Εκείνος όμως δεν χάνει ποτέ την ελπίδα του. Πιστεύει με όλη τη δύναμη των εκατό χρόνων που κουβαλά στην πλάτη του, ότι ο άνθρωπος τελικά θα θριαμβεύσει, θα αναδυθεί από τη μαυρίλα που πλακώνει τον σύγχρονο κόσμο, ακολουθώντας την πιο απλή συνταγή: αυτή της Κοινής Λογικής: «Η Γη μας έχει 40 0000 χιλιόμετρα περιφέρεια, την κατοικούν γύρω στα 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αν μια μέρα, την ίδια ώρα, έδιναν όλοι τα χέρια, τότε θα μπορούσαν να την αγκαλιάσουν ολόκληρη». Και τότε, έτσι ενωμένοι οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν παρά να παραδεχτούν πως δεν έχουν κανένα νόημα οι «ανόητοι πόλεμοι» και «οι αχρείαστες θυσίες»!

Το έργο της Ζωρζ Σαρή γράφτηκε το 1973 κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Διαβάζοντάς το, διαισθάνεται κανείς την κραυγή των ειρηνιστών, των ανθρώπων που οραματίζονται έναν κόσμο δίκαιο για όλα τα πλάσματά του. Το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, αναπόσπαστο κομμάτι του έργου, τονίζει την ανάγκη για ανοχή και αποδοχή.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια ανέλαβε να δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Πισσούριος, πρωτότυπη μουσική έγραψε η Μαρία Κάσινου, τις χορογραφίες δημιούργησε η Εύα Καλομοίρη και τις βιντεοπροβολές ο Κώστας Χατζησταύρου.

Για θεατές από τεσσάρων χρονών.

Παραστάσεις

Σάββατο 6 Απριλίου-Πρεμιέρα

Κυριακή 7 Απριλίου 11:30 και 16:00

Σάββατο 13 Απριλίου 17:00

Κυριακή 14 Απριλίου 11:30

Κυριακή 19 Μαΐου 11:30 και 16:00

Νέο Οίκημα Π.Ο.Ε.Δ, Λεωφόρος Κυρηνείας 184, 2112 Πλατύ Αγλαντζιάς

Κρατήσεις με γραπτό μήνυμα (sms) στα τηλέφωνα:

Μύρια Βασιλείου - 99540009

Αγάθη Γεωργιάδου - 99521653

Ηλιάνα Καναρά - 99566242

Ζαχαρίας Κοντονικόλα - 99312634

Actions: E-mail | Permalink |