26

Ανησυχία ΠΟΕΔ για αύξηση κρουσμάτων σε σχολεία

 

Αναφορικά με δημοσιεύματα για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζονται σε μικρό αριθμό σχολείων της Επαρχίας Λεμεσού, η ΠΟΕΔ επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

 

1. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται κυρίως στη Λεμεσό και καλούμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

2. Οι σχολικές μας μονάδες, ως αναπόσπαστο μέρος της κοινότητας, αναπόφευκτα έχουν επηρεαστεί, γι’ αυτό και παρατηρείται σε αριθμό σχολείων διασπορά του ιού παρά τον ζήλο που επιδεικνύουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί μας στην τήρηση των πρωτοκόλλων τόσο από τους ίδιους όσο και από τα παιδιά. 

3. Οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, ως επαγγελματίες της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν υπό την ευθύνη τους πέραν των 50.000 παιδιών καθημερινά και δίνουν πραγματικά μια εξαιρετικά μεγάλη μάχη σε δυσμενείς συνθήκες για να κρατήσουν την πανδημία όσο γίνεται μακριά από τα σχολεία μας. Με διαρκή υπόμνηση προς τα παιδιά της ανάγκης για αποστάσεις, τη χρήση μάσκας, τη χρήση αντισηπτικών, το διαρκές πλύσιμο χεριών, την παιδονομία, τις αναπληρώσεις κ.ά. 

4. Η τήρηση των πρωτοκόλλων είναι ευθύνη όλων μας: εκπαιδευτικών, παιδιών, γονέων και κηδεμόνων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Καθήκον μας να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε την αναγκαία συνέπεια στην τήρηση των πρωτοκόλλων και των  υφιστάμενων μέτρων, παρά τις όποιες επιφυλάξεις μας. Σημειώνουμε ότι ως ΠΟΕΔ έχουμε υποβάλει αρκετές εισηγήσεις για ενίσχυση των μέτρων που ισχύουν (π.χ. μονά θρανία, μειωμένος αριθμός μαθητών ανά τάξη, εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, κλείσιμο τμημάτων εκεί και όπου επιβάλλεται), ή/και διαφοροποίησή τους.

 

Ως ΠΟΕΔ εκφράζουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση προς τους συναδέλφους, τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν νοσήσει και να επανέλθουν σύντομα γεροί και υγιείς πίσω στα καθήκοντά τους. 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |