Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΠΟΕΔ, η οποία συμπίπτει χρονικά και με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα ηγεσία της Οργάνωσης.

 

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων έχει ως διαχρονικό της στόχο να εργάζεται τόσο για την προάσπιση και την προαγωγή της Παιδείας του τόπου, όσο και για τη διασφάλιση των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων και συμφερόντων των μελών της. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει να συνεχιστεί αυτή η πορεία, αποτελούν η ενότητα, η αλληλοστήριξη και η συλλογικότητα. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε το πολυδιάστατο έργο της Οργάνωσης με δυναμισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

 

Η ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ δεν μπορεί παρά να αποτελεί για εμάς μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη τιμή και μια μεγάλη υποχρέωση.

Μεγάλη πρόκληση γιατί η εκπροσώπηση του κλάδου μας τοποθετεί στην πρώτη γραμμή, απέναντι στα κέντρα αποφάσεων. Μας δίνει τη δυνατότητα και την ευχέρεια να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τις συναδέλφισσες, τους συναδέλφους και το Δημόσιο Σχολείο.

Μεγάλη τιμή, γιατί η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων κουβαλά πάνω της την πορεία και τους αγώνες του κλάδου για σχεδόν 70 χρόνια και από την ηγεσία της έχουν περάσει άξιοι συνδικαλιστές.

Μεγάλη υποχρέωση γιατί οι ευθύνες όλων των μελών της ηγεσίας επιβάλλουν σκληρή δουλειά, προσωπικές θυσίες και αφοσίωση σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή.

 

Η ΠΟΕΔ θα είναι πάντα μπροστά από τις  εξελίξεις, εκεί όπου της αξίζει, συνδιαμορφωτής πολιτικών και άξιος διεκδικητής για τα συμφέροντα και τα δίκαια των συναδέλφων. Σε μια εποχή όπου θεσμοί, αρχές και αξίες αμφισβητούνται, η ΠΟΕΔ θα διαδραματίσει τον καθοριστικό ρόλο της. Οφείλουμε όλοι μας, απλά μέλη και αξιωματούχοι της ΠΟΕΔ, να στηρίξουμε το έργο και τις προσπάθειες της Οργάνωσης. Εμείς ως νέα ηγεσία καταθέτουμε την υπόσχεση ότι θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

 

Μύρια Βασιλείου

Πρόεδρος ΠΟΕΔ