Προδημοτική Εκπαίδευση
Κοινή Ανακοίνωση ΠΟΕΔ και Οργανωμένων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, πραγματοποίησαν συνάντηση τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022. Σκοπός της συνάντησης, η συζήτηση θεμάτων που αφορούν τα Δημόσια Νηπιαγωγεία και τη Δημόσια Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς ΥΠΠΑΝ για αξιολόγηση μαθητή/τριας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα επιθυμούμε αρχικά να σημειώσουμε ότι ως ΠΟΕΔ αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα της αξιολόγησης του μαθητή/τριας, που αναμφίβολα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν πληθώρα μεθόδων και ειδών αξιολόγησης που βοηθούν τόσο στην πρόοδο των παιδιών, όσο και στον εντοπισμό παιδιών που χρήζουν στήριξης και ενίσχυσης. Ως εκ τούτου, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε εισηγήσεις αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή/τριας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα
Συνέδριο Κλαδικής Επιτροπής Νηπιαγωγών ΠΟΕΔ Λευκωσίας: Ψυχική Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών και Παιδιών στην Προσχολική Ηλικία (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ), (ΣΥΝΕΔΡΙΑ)

Η Κλαδική Επιτροπή Νηπιαγωγών ΠΟΕΔ Λευκωσίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του ΥΠΠΑΝ, διοργανώνουν το Σάββατο 7/5/2022, από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ, Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα " Ψυχική Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών και Παιδιών στην Προσχολική Ηλικία ".

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς ΥΠΠΑΝ για συζήτηση θεμάτων Προδημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 19 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Η Προδημοτική Εκπαίδευση, η οποία θεωρείται και η βάση της πυραμίδας του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αντιμετωπίζει σειρά ζητημάτων, των οποίων η επίλυση θα βελτίωνε σημαντικά περαιτέρω την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Αν και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Προδημοτική Εκπαίδευση είναι δεκάδες, πιο κάτω παραθέτουμε μερικά που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο στοχευμένου και ουσιαστικού διαλόγου με στόχο την επίλυσή τους.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς Υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή του μέτρου Test To Stay στα σχολεία (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, επιθυμούμε να αναφέρουμε αρχικά ότι στηρίζουμε την εφαρμογή μέτρων που έχουν στόχο τα σχολεία να είναι ανοικτά και ασφαλή. Σε αυτό το πλαίσιο και στη βάση της καλής επικοινωνίας που είχαμε μέχρι σήμερα, σας καταθέτουμε τις εισηγήσεις μας.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς Υπουργό Παιδείας αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ), (ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

Η ΠΟΕΔ έχει αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας. 

Διαβάστε περισσότερα
Σύσταση Κλαδικών Επιτροπών και Ομάδων Ενδιαφερόντων ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ), (ΕΕ ΛΕΜΕΣΟΥ), (ΕΕ ΠΑΦΟΥ), (ΕΕ ΛΑΡΝΑΚΑΣ), (ΕΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ), (ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ), (ΕΕ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ), (ΕΕ ΜΟΡΦΟΥ)

Η ΠΟΕΔ ανακοινώνει τη σύσταση των κλαδικών επιτροπών για την τριετία 2020-2023. Οι κλαδικές επιτροπές είναι ομάδες μελών που απαρτίζονται μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με ανοιχτή πρόσκληση προς τα μέλη της ΠΟΕΔ, από εκπροσώπους με τα ίδια επαγγελματικά συμφέροντα. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε Επαρχιακή Επιτροπή ενός Επαρχιακού Γραφείου ΠΟΕΔ.

Διαβάστε περισσότερα
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Προσχολικής Εκπαίδευσης 2017-2018 (Β΄Φάση), στη βάση του Αναλυτικού Προγράμματος Προσχολικής Εκπαίδευσης 3-6 ετών. (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017) (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα και την εγκύκλιο ypp6476 (Αρ. Φακ: Π.Ι. 7.7.09.16) και ημερομηνίας 10 Οκτωβρίου 2017, η ΠΟΕΔ εξέτασε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο τόσο τη δομή του συγκεκριμένου προγράμματος επιμόρφωσης όσο και σωρεία ζητημάτων που τέθηκαν από συναδέλφισσες νηπιαγωγούς που συμμετέχουν ή συμμετείχαν σε αυτό και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔ: Ακύρωση Συνεδριών Νηπιαγωγών Επαρχίας Λευκωσίας (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)
Η ΠΟΕΔ καλεί τις Διευθύντριες και Βοηθούς Διευθύντριες / Νηπιαγωγούς Διευθύνουσες των Δημόσιων Νηπιαγωγείων της Επαρχίας Λευκωσίας να μην παραστούν στις Συνεδρίες της Δευτέρας 17/11/2014, Τρίτης 18/11/2014  και Πέμπτης 20/11/2014, στις οποίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν.
Διαβάστε περισσότερα
ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΟΕΔ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013) (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)
Φίλες Νηπιαγωγοί,
σας προσκαλούμε για ένα ευχάριστο απόγευμα με καφέ και κουβέντα, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013,
και ώρα 4:00-7:00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο CLEOPATRA, αίθουσα “Μακεδονία”.
Τιμή εισόδου: €10Διαβάστε περισσότερα