Προδημοτική Εκπαίδευση
ΠΟΕΔ Λευκωσίας: συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Το Επαρχιακό Γραφείο ΠΟΕΔ Λευκωσίας σας προσκαλεί στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει η Κλαδική Νηπιαγωγών με θέμα: "ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ; ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ!"

Διαβάστε περισσότερα
Λανθασμένοι χειρισμοί ΥΠΑΝ και Κυβέρνησης υπονομεύουν την Επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Η ΠΟΕΔ και οι Οργανωμένοι Γονείς, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη σταδιακή επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να καλύπτει σε βάθος τριετίας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. ΥΠΑΝ και Κυβέρνηση υπονόμευσαν, μέσα από τους κακούς χειρισμούς τους, μια εκπαιδευτική πολιτική, που η φιλοσοφία της είναι σωστή, αφού έχει θετικό αντίκτυπο τόσο εκπαιδευτικά όσο και κοινωνικά και έχει καταλήξει, αδίκως, σε πεδίο σύγκρουσης.

Διαβάστε περισσότερα
Επέκταση Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης – Καταδικάζουμε  την αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί από τον Υπουργό Παιδείας (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Μετά την καταψήφιση από τη Βουλή, της αναπομπής της Νομοθεσίας για σταδιακή επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να καλύπτει σε βάθος τριετίας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, ΠΟΕΔ και Οργανωμένοι Γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης, σημειώνουν τα εξής: Θέση των δύο Οργανώσεων ήταν και είναι η καθιέρωση, θεσμοθέτηση και εφαρμογή της Δωρεάν Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από τα 4 έτη, με σωστό σχεδιασμό, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου. Όλες οι εισηγήσεις και τοποθετήσεις των Οργανώσεων στηρίζονται σε αυτή τη βασική αρχή, κάτι που κατατέθηκε και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Επισημαίνουμε ότι, παρόμοιος σχεδιασμός, είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση της αύξησης του ορίου εισδοχής στο Δημοτικό, χωρίς να χρειαστεί η επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: Παραμένει σε εγρήγορση σε σχέση με τη Νομοθεσία που ψηφίστηκε για την προς τα κάτω επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022) (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Η ΠΟΕΔ σε σχέση με το Νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί στις 2 Δεκεμβρίου 2022 από την ολομέλεια της Βουλής και αφορά την προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας πρόσβασης των παιδιών σε Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών, σημειώνει τα ακόλουθα...

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Η ΠΟΕΔ στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που γίνεται για το θέμα της προς τα κάτω επέκτασης της Δημόσιας Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, σημειώνει για ακόμη μια φορά ότι η όποια επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, πρέπει να γίνει σωστά και σταδιακά μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου, με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζεται σε όλα τα παιδιά το δικαίωμα πρόσβασης στο Δημόσιο Σχολείο της περιφέρειάς τους. Αυτή αποτελεί την πάγια θέση της Οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα
Πρόσκληση ΜΜΕ στην Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για την Προδημοτική Εκπαίδευση, στο Προεδρικό Μέγαρο (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΠΟΕΔ  προσκαλεί τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στις 16:00. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συγκέντρωση εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις εκ μέρους των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των Οργανωμένων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης και επίδοση ψηφίσματος στον ΠτΔ. Η διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να είναι μία ώρα.

Διαβάστε περισσότερα
Ο ΥΠΑΝ επιδιώκει την κρίση στην Εκπαίδευση (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι η ΠΟΕΔ και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα ακολουθήσουν την τακτική του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος προφανώς για δικούς του προσωπικούς λόγους, επιδιώκει την κρίση στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας του. Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο ίδιο προκλητικό ύφος, αλλά δεν θα το πράξουμε. Είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι δημαγωγοί ή πολιτικοί. Δεν λειτουργούμε με προσωπικές ατζέντες, εξού και οι αποφάσεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ληφθεί ομόφωνα από τα Συλλογικά Όργανα της ΠΟΕΔ. Η κοινωνία μάς κρίνει και η ιστορία θα καταγράψει ποιος παραπλανεί και ποιος αναζητά την αναταραχή, προφανώς με συγκεκριμένα κίνητρα. Για εμάς είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ΥΠΑΝ επιδιώκει την κρίση στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα
Η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου. (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Η στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Το Δημόσιο Σχολείο χρειάζεται τη δυναμική και άμεση στήριξή μας!  Επιβάλλεται η αντίδραση, όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και του κάθε πολίτη, που αντιλαμβάνεται ότι το αγαθό της Παιδείας δεν μπορεί να μετατραπεί σε κουπόνια! Χρειάζεται τη στήριξη και του κάθε γονέα, που αντιλαμβάνεται ότι του στερούν το δικαίωμα πρόσβασης του παιδιού του σε Δημόσιο Σχολείο. Πρώτοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να διαφυλάξουμε το δικαίωμα του κάθε παιδιού, ώστε να έχει πρόσβαση στο Δημόσιο Σχολείο. Δίνουμε όλες και όλοι το παρόν μας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, η ώρα 16:00, έξω από το Προεδρικό. Έστω και την υστάτη, θα καλέσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως παρέμβει, για την αναθεώρηση των πιο πάνω σχεδιασμών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της  Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα
Ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΠΟΕΔ – Διαμαρτυρία έξω από Προεδρικό για Προδημοτική Εκπαίδευση (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χθεσινή του συνεδρία και αφού αξιολόγησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και η οποία αφορά τον σχεδιασμό της εφαρμογής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης,  αποφάσισε ομόφωνα όπως, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, σε ώρα που θα καθοριστεί στη συνέχεια. Παράλληλα το ΔΣ ΠΟΕΔ έχει αποφασίσει όπως προχωρήσει και σε Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου, ώστε να δοθεί εξουσιοδότηση στην Οργάνωση για δυναμικά μέτρα αντίδρασης, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Διαβάστε περισσότερα
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ: ΠΩΣ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ". (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022) (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΠ/ΓΩΝ ΠΟΕΔ Λ/ΣΙΑΣ: "Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ: ΠΩΣ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ" ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/22, 5.00- 6.30, ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΠΟΕΔ, 

Διαβάστε περισσότερα