Αντικαταστάτες
37. Η ΠΟΕΔ υπενθυμίζει κανονισμούς και οδηγίες που σχετίζονται με τους αντικαταστάτες (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020) (ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ), (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Η ΠΟΕΔ υπενθυμίζει κανονισμούς και οδηγίες που σχετίζονται με τους αντικαταστάτες (αναπληρώσεις, χρόνος απασχόλησης, αυτοπεριορισμός λόγω covid-19, θηλασμούς, διαδικασία τερματισμού).

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση ΠΟΕΔ προς αντικαταστάτες Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Η ΠΟΕΔ ενημερώνει τους συνάδελφους αντικαταστάτες Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης πως το σύστημα «Αριάδνη», μέσω του οποίου διενεργούνται οι διορισμοί αντικαταστατών,  λειτουργεί καθημερινά, ακόμη και τις Πέμπτες, από 11:00 μέχρι 13:30.

Διαβάστε περισσότερα
Πολιτική για αποστολή αντικαταστατών στα σχολεία μας και δικαιώματα αντικαταστατών. (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, η αδυναμία διαχωρισμού των μαθητών/ριων σε άλλα τμήματα, τα μικρά σχολεία και μονοθέσια νηπιαγωγεία συνάρτηση των αυξημένων απουσιών εκπαιδευτικών λόγω πανδημίας, επιβάλλουν κατά την άποψή μας την αναθεώρηση της πολιτικής που ακολουθείται για αποστολή αντικαταστατών στα σχολεία μας.

Την ίδια στιγμή , έχουμε καταγράψει μερικά σημαντικά ζητήματα που αφορούν εργασιακά δικαιώματα των αντικαταστατών, όπως π.χ. το δικαίωμα τους για άδεια ασθενείας, τα οποία θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για Υπηρεσία Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)
Επαναλαμβάνουμε ότι η δυσμενής διάκριση, στην οποία κατάφωρα υπόκεινται οι Αντικαταστάτες συνάδελφοι που αναλαμβάνουν αναπλήρωση η οποία αναφέρεται σε ανάγκες που εκτείνονται και πέραν των Διακοπών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, είναι απαράδεκτη, γι’ αυτό και απαιτούμε να εξεταστούν τρόποι αυτή να αρθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση και
Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔ: Διακοπή των μαθημάτων την Τετάρτη, 11 Μαρτίου από τις 11:05 μέχρι τις 11:40 (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)
Στην απόφαση για την υλοποίηση του πρώτου αυτού, από μια σειρά μέτρων που θ’ ακολουθήσουν, η Οργάνωση κατέληξε συνυπολογίζοντας και τα εντεινόμενα προβλήματα που τα σχολεία αντιμετωπίζουν και τα οποία αφορούν στην παραβατικότητα, στη μη προώθηση της πλήρωσης των κενών θέσεων προαγωγής και εισδοχής, καθώς και στα κρίσιμα ερωτηματικά που σχετίζονται ευρύτερα με τη στελέχωση των σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού: Προβλήματα από απόφαση ΥΠΠ για Αντικαταστάσεις (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Οι περιορισμοί σε ό, τι αφορά τον αριθμό των έκτακτων διορισμών, η αλλαγή στη διαδικασία ενημέρωσης για τις ανάγκες σε αντικαταστάτες και η πρόσφατη αλλαγή στο καθεστώς εργοδότησης δημιουργούν μια εντεινόμενη προβληματική κατάσταση, η οποία ολοένα και δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο και το βιοτικό επίπεδο της πλέον ευάλωτης ομάδας εργαζομένων στο Δημόσιο Σχολείο, με τελικούς αποδέκτες τους ίδιους τους μαθητές.

Διαβάστε περισσότερα
Εγκύκλιος ΥΠΠ για διορισμό Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015) (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ), (ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ)

Η Οργάνωση δεν έχει αποδεχτεί, γι’ αυτό, τη ρύθμιση που μονομερώς το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σ’ εφαρμογή σ’ ό,τι αφορά τον χρόνο απασχόλησης των συναδέλφων Αντικαταστατών, η οποία και άρχισε ήδη να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η ευθύνη για τα προβλήματα βαρύνει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας, προς το οποίο αυτά και θα πρέπει να κοινοποιούνται.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: Χρόνος απασχόλησης Αντικαταστατών. Μέχρι την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014 αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα θα εφαρμοστούν μέτρα αντίδρασης (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)
Το αίτημά της ΠΟΕΔ δεν βρήκε τη δέουσα ανταπόκριση, παρά και την προειδοποίηση που τέθηκε από το Δ.Σ. της να προχωρήσει, αν χρειαστεί, στην επιβολή δυναμικών μέτρων, μη αποκλειομένων και απεργιακών, για τη διεκδίκηση της επίλυσης του θέματος.
Η ΠΟΕΔ αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει την κοινή γνώμη και, ιδιαίτερα, τους γονείς, για την πιθανότητα να προκληθεί, όχι εξ υπαιτιότητάς της, ανεπιθύμητη ένταση στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης, σε περίπτωση που η εκκρεμότητα θα συνεχιστεί.
Διαβάστε περισσότερα
Εγκύκλιος ΠΟΕΔ: Χρόνος απασχόλησης Αντικαταστατών (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ), (ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ)
Η Οργάνωση κατέστησε στην Αρμόδια Αρχή του Υπουργείου την αμετακίνητη θέση της ότι οι συνάδελφοι που διορίζονται ως αντικαταστάτες θα πρέπει να απασχολούνται για πλήρες ωράριο, όπως πλήρες ωράριο είναι και εκείνο του συναδέλφου που αυτοί αντικαθιστούν και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για περιορισμό του χρόνου απασχόλησής τους δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνο ως οικονομίστικη προσέγγιση
Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: Αντίδραση για μη Αντικατάσταση Εκπαιδευτικών που απουσιάζουν (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)
Η ΠΟΕΔ εκφράζει έντονη αντίδραση για το γεγονός ότι, κατά την περίοδο που μεσολαβεί μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, δεν αποστέλλονται αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί σε σχολεία των οποίων απουσιάζει μέλος του προσωπικού τους. Θεωρεί ότι πρακτικές της μορφής αυτής επιβαρύνουν τα σχολεία και θέτουν έντονο το ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών των οποίων απουσιάζει ο δάσκαλος, ιδιαίτερα προκειμένου για μικρές και ολιγοθέσιες σχολικές μονάδες.
Διαβάστε περισσότερα