17

Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών σε προαιρετική βάση

 

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της επιστολής που σας έχουμε αποστείλει αλλά και της δημόσιας συζήτησης που γίνεται και αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας και τους εμβολιασμούς, επιθυμούμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

  1. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων τεκμηριωμένα αποτελούν επαγγελματίες πρώτης γραμμής. Το γεγονός ότι εβδομαδιαία μόνο οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβληθούν σε rapid test είναι κάτι που το επιβεβαιώνει. Επιπλέον επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον εργασίας στο οποίο καλούνται να εργαστούν καθημερινά: Σε μια αίθουσα διδασκαλίας όπου λόγω χαμηλών θερμοκρασιών αερίζεται μόνο το διάλειμμα, συνωστίζονται μέχρι 25 παιδιά και ένας εκπαιδευτικός.
  2. Ενισχυτικά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα (ενδεικτικά αναφέρουμε τις Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία). Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν και ο λόγος που στην Ισπανία δεν έκλεισαν τα σχολεία μέχρι στιγμής. Επιπλέον, η Συμβουλευτική Επιδημιολογική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, σε γραπτή απάντησή της ημερομηνίας 16 Φεβρουαρίου 2021, σημειώνει ότι «όσον αφορά την εισήγηση να δοθεί προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς ως προς τον εμβολιασμό, η ΣΕΕ σημειώνει ότι οι εκπαιδευτικοί ανήκουν στους επαγγελματίες πρώτης γραμμής που εξ ορισμού ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας».
  3. Η διά ζώσης εκπαίδευση αδιαμφισβήτητα είναι το ζητούμενο ώστε τα παιδιά μας να έχουν την εκπαίδευση που δικαιούνται. Με δεδομένο ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις σχολικές μονάδες είναι ελλιπή, ζητούμε όπως άμεσα εξεταστεί το ενδεχόμενο του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών πάνω σε προαιρετική βάση

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, είμαστε βέβαιοι ότι στις αμέσως επόμενες σειρές εμβολιασμών θα υπάρχει, προσφορά εμβολίων και στους εκπαιδευτικούς σε προαιρετική βάση.

 

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ

 

Actions: E-mail | Permalink |