22

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διευθυντών Σχολείων (ESHA 2022)

“School Leadership 2020+: Trends & Challenges”, 20–21 Μαΐου 2022, Ξενοδοχείο Parklane, Λεμεσός, Κύπρος

 

Η ΠΟΕΔ συνδιοργανώνει μαζί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Eυρωπαϊκό Συνέδριο της ESHA (European School Heads Association), με θέμα: “School Leadership 2020+: Trends & Challenges”, που απευθύνεται σε διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων όλων των βαθμίδων. Ως εκ τούτου η Οργάνωση ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη συμμετοχή των διευθυντών/ντριών-μελών της στο συνέδριο αυτό.

 

Το συνέδριο διοργανώνεται στην Κύπρο μετά από αίτημα της Παγκύπρια Κλαδικής Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης της ΠΟΕΔ και έγκριση αυτού από το ΔΣ της Οργάνωσης, το 2018. Συνέδριο, το οποίο για δεύτερη φορά μετά το 2010 φιλοξενούμε στην Κύπρο και θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

 

Η ΠΟΕΔ έχει αποφασίσει να επιχορηγήσει τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των Κυπρίων συμμετεχόντων Διευθυντών (συμπεριλαμβανομένων και των ΕΔΕ) ώστε αυτή να κατέλθει στα πιο κάτω ποσά:

- Διευθυντές/ντριες Μέλη ΠΟΕΔ και Επιθεωρητές/τριες Δημοτικής, Προδημοτικής, Ειδικής Εκπαίδευσης: Δικαίωμα συμμετοχής 50 ευρώ.

- Υπόλοιποι Διευθυντές/ντριες και Επιθεωρητές/τριες : Δικαίωμα συμμετοχής 100 ευρώ.

- Επιχορηγημένη συμμετοχή για Κύπριους συμμετέχοντες στο επίσημο δείπνο (Gala Dinner) στα 50 ευρώ

(Το κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνει την εγγραφή, καφέ και αλμυρά σε όλα τα διαλείμματα, γεύμα στο ξενοδοχείο την Παρασκευή και το Σάββατο το μεσημέρι, τσάντα συνεδρίου, συμμετοχή σε διαλέξεις-εργαστήρια, καθώς και δικαιώματα προς την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Διευθυντών Σχολείων (ESHA).)

Επιπλέον η ΠΟΕΔ θα επιχορηγήσει υπηρεσίες μετάφρασης (μεταφραστικός εξοπλισμός με σύστημα ταυτόχρονης μετάφρασης από αγγλική στην ελληνική) των κύριων παρουσιάσεων του Συνεδρίου καθώς και σε 2 από τις 6 παράλληλες συνεδρίες.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο έχουν μόνο Διευθυντές/Διευθύντριες σχολείων όλων των βαθμίδων. Οι Διευθυντές/Διευθύντριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, μέσω του ειδικού συνδέσμου (registration link) https://na.eventscloud.com/673741 που έχει δημιουργηθεί ξεχωριστά για τους Κύπριους συμμετέχοντες από το γραφείο που ανέλαβε τη διοργάνωση του συνεδρίου και όχι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου που αφορά μόνο στους/στις ξένους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες. Στους/Στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα παραχωρηθεί από το ΥΠΠΑΝ ειδική άδεια παρακολούθησης του Συνεδρίου για την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022. (οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου)

 

Σύμφωνα και με την πιο πάνω ανακοίνωση ο ειδικός σύνδεσμος (registration link) εγγραφής των Κύπριων Διευθυντών /Διευθυντριών στο συνέδριο θα είναι ανοιχτός από την Τετάρτη 30/3/2022 μέχρι και την Τετάρτη 27/04/2022. Μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΔ η τελευταία μέρα εγγραφής στο συνέδριο έχει παραταθεί μέχρι την Παρασκευή 06/05/2022.

 

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έχει προσκληθεί να κηρύξει ο εξοχότατος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Περισσότερες λεπτομέρειες και ενημέρωση για το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τις δραστηριότητες του συνεδρίου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://esha2022cy.eu/.

 

Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ προς τους Διευθυντές/ντριες-μέλη της όπως δηλώσουν συμμετοχή στο εν λόγω Συνέδριο. Σημειώνουμε για άλλη μια φορά ότι η διοργάνωση του Συνεδρίου αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός τόσο για το νησί μας όσο και για την εκπαιδευτική κοινότητα της Κύπρου και αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων να συμμετάσχουν.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Χορηγοί Συνεδρίου:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Microsoft

Hellenic Bank

ALTIUS INSURANCE

Anatomage Italy srl

SAS (Schools Advisory Service)

 

Actions: E-mail | Permalink |