24

Κοινή ανακοίνωση ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ 

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ καταθέτουν για άλλη μια φορά τη θέση τους για άμεση δημιουργία νέων Οργανικών Θέσεων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Ο μεγάλος αριθμός έκτακτων εκπαιδευτικών, που καταγράφεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δημιουργεί μια σειρά αχρείαστων εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων, με τα κυριότερα να αφορούν την καθυστέρηση της στελέχωσης των σχολικών μονάδων, την έλλειψη σταθερότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και την εργασιακή ανασφάλεια και το άγχος που συνοδεύει τον διορισμό με σύμβαση για πολλά χρονιά.

 

Σημαντική παράμετρος αποτελεί το ότι η αύξηση των οργανικών θέσεων θα οδηγήσει στη δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς ουσιαστικά να προκύψει επιπρόσθετο οικονομικό κόστος για την Πολιτεία.  Ως εκ τούτου, καλούμε το ΥΠΑΝ, το οποία αντικρύζει το θέμα θετικά, όπως προχωρήσει άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες που θα επιφέρουν λύση στο εν λόγω πρόβλημα.

 

Επιπλέον, οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις επαναφέρουν την ανάγκη της εγκατάστασης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας. Παρόλες τις εξαγγελίες του ΥΠΑΝ, που επαναλήφθηκαν για μία ακόμα φορά με σχετική ανακοίνωση τον περασμένο Ιούνιο, δυστυχώς δεν έχει δοθεί ακόμη το πράσινο φως, ώστε το εν λόγω πλάνο να υλοποιηθεί. Σε μια χώρα που οι θερμοκρασίες κάθε χρόνο αυξάνονται, σε συνδυασμό με τη σκόνη και την υγρασία που υπάρχουν σε υψηλά επίπεδα στην ατμόσφαιρα, επιβάλλεται όπως οι σχεδιασμοί από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για τοποθέτηση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες, προχωρήσει τάχιστα και χωρίς άλλη καθυστέρηση.

 

Από την ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ

 

Λευκωσία,  24  Αυγούστου  2022                                       Αρ. πρωτ.  0311-758.2022

Actions: E-mail | Permalink |