10

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ         

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

  Λευκωσία, 14 Απριλίου, 2024

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ 2024

 

Πληροφορούνται οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες μέλη της Π.Ο.Ε.Δ. ότι οι φετινές Εκλογικές Γενικές Συνελεύσεις Δασκάλων (ΕΚΛΟΓΕΣ 2024) θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 30 του Μάη, 2024, στις 7.30 το πρωί, στα ακόλουθα κατά Επαρχιακό Γραφείο Κέντρα:

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Κεντρικά Γραφεία ΠΟΕΔ

ΛΕΜΕΣΟΣ 

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΚΑ - Κοντοβάθεια

ΛΑΡΝΑΚΑ 

Δημοτικό Σχολείο Καμάρων

ΠΑΦΟΣ  

Κέντρο "ΜΟΝΤΕ ΛΙΖΑ"

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου

ΜΟΡΦΟΥ

Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη

 

1. Οι Εκλογικές Γενικές Συνελεύσεις θα έχουν ως αποκλειστικό θέμα την εκλογή των Γενικών Αντιπροσώπων που θα εκπροσωπούν κάθε Επαρχιακό Γραφείο στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.30 το πρωί και θα συνεχιστεί, με ημίωρη διακοπή μεταξύ των ωρών 14.30 και 15.00 μετά το μεσημέρι, ως τις 19.30 το απόγευμα, εκτός αν εξακολουθεί να υπάρχει προσέλευση ψηφοφόρων οπότε και η αρμόδια Εφορευτική Επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία κατά την κρίση της.

 

Διευκρινίζεται ότι για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που υπάγονται στο Επαρχιακό Γραφείο Κερύνειας, όπως και για όλους και όλες τους άλλους εκτοπισμένους συναδέλφους/συναδέλφισσες των Ε.Γ. Αμμοχώστου και Μόρφου, έχουν γίνει διευθετήσεις, όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο πλαίσιο της Εκλογικής Συνέλευσης του Γραφείου στο οποίο υπηρετούν ή διαμένουν, ανάλογα με την επιλογή τους όπως αυτή φαίνεται στον Εκλογικό Κατάλογο (σε ξεχωριστό/ά, όμως, Εκλογικό/ά Κέντρα που  θα λειτουργήσει/ουν ειδικά για τα εκτοπισμένα Ε.Γ.). Για τα Εκτοπισμένα Επαρχιακά Γραφεία, τα ψηφοδέλτια θα συγκεντρωθούν σε κοινή κάλπη σε ένα από τα Εκλογικά Κέντρα που θα οριστεί από τη Γραμματεία, και ακολούθως θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων.

 

2. Στα Κεντρικά Γραφεία της Οργάνωσης, καθώς και σε όλα τα Επαρχιακά, έχουν αναρτηθεί, σύμφωνα με το Καταστατικό, οι Εκλογικοί Κατάλογοι που έχουν διαμορφωθεί μετά την εξέταση των ενστάσεων και των μετεγγραφών. Οι Κατάλογοι αυτοί είναι οριστικοί και κανένα μέλος που δεν έχει περιληφθεί σ’ αυτούς δεν δικαιούται να ψηφίσει, εκτός αν υπάρξει διαφορετική απόφαση της αρμόδιας Εφορευτικής Επιτροπής για συγκεκριμένους λόγους που αναφέρονται στο Καταστατικό.

 

3. Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τους Εκλογικούς Καταλόγους, οι έδρες των Γενικών Αντιπροσώπων κατά Επαρχιακό Γραφείο κατανέμονται όπως πιο κάτω, ενώ δικαιολογείται η χρησιμοποίηση του αριθμού σημείων προτίμησης που φαίνεται παραπλεύρως:

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΡ. ΜΕΛΩΝ

ΑΡ. ΓΕΝ. ΑΝΤ/ΠΩΝ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

2393

34

9

ΛΕΜΕΣΟΣ

1733

25

6

ΛΑΡΝΑΚΑ

1083

16

4

ΠΑΦΟΣ

722

10

3

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

643

9

2

ΜΟΡΦΟΥ

275

4

1

ΚΕΡΥΝΕΙΑ

165

2

1

 

 

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

7014

100

 

 

 

Νοείται ότι οι πιο πάνω αριθμοί είναι ενδεικτικοί και μόνο για σκοπούς υποβολής υποψηφιοτήτων. Ο ακριβής αριθμός των εδρών κάθε Επαρχιακού Γραφείου θα καθοριστεί ύστερα από την ψηφοφορία, με βάση τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων σε κάθε Επαρχιακό Γραφείο και σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού.

 

4. Υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν, το αργότερο ως την Πέμπτη, 23 του Μάη, 2024, στις 7.30 το πρωί, είτε απευθείας προς τη Γραμματεία της Οργάνωσης είτε μέσω του Γραμματέα του Επαρχιακού Γραφείου για τη διεκδίκηση των εδρών του οποίου υποβάλλονται. Για τους υποψηφίους συνδυασμού μπορεί να υποβάλλεται ενιαίος κατάλογος που πρέπει, όμως, να συνοδεύεται με έγγραφη αποδοχή των υποψηφίων.

 

5. Καλούνται οι Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων να κάμουν διευθετήσεις ώστε οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να διευκολυνθούν, όπου το πρόγραμμα το επιτρέπει, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στη διάρκεια του πρωινού.

 

6. Τέλος, η Οργάνωση τονίζει ιδιαίτερα, ότι αποδίδει τεράστια σημασία στην από κάθε άποψη άρτια οργάνωση των Εκλογών, επιδιώκοντας όπως αυτές διεξαχθούν ομαλά και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με ωριμότητα και σε ήπιο, δημοκρατικό κλίμα, όπως αρμόζει σε υπεύθυνους πνευματικούς ανθρώπους και όπως έπρατταν ως σήμερα.

 

Από την ΠΟΕΔ

 

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Actions: E-mail | Permalink |