01

Λευκωσία, 30 Απριλίου, 2022

 

Μήνυμα ΠΟΕΔ με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Η ΠΟΕΔ με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει προς τα μέλη της, καθώς και προς όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζόμενους, μήνυμα αγώνα, αλληλεγγύης και προσήλωσης στα εργασιακά δικαιώματα.

 

Η 1η Μαΐου είναι μέρα μνήμης και τιμής όλων όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας, σε όλο τον κόσμο. Η στοχοπροσήλωση στις συνδικαλιστικές αρχές και αξίες και οι συνεχείς αγώνες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων,  αποτελεί τον καλύτερο τρόπο απόδοσης τιμής, στους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγου, το 1886.

 

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διαχρονικά προσφέρει και συμβάλει τόσο στους αγώνες και στις κατακτήσεις των εργαζομένων στην Κύπρο, όσο και στην προάσπιση των δικαιωμάτων και υπεράσπιση των κεκτημένων του εργατικού κινήματος. Μέσα από συλλογικότητα και αγωνιστικότητα, η εκπαιδευτική κοινότητα της Κύπρου έχει αποδείξει ότι καταφέρνει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται και να αγωνίζεται συνεχώς για τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου. Η ιστορία άλλωστε της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων, καταγράφει σημαντικές και ιστορικές μάχες που δόθηκαν απέναντι σε πολιτικές που στόχευαν στην υπονόμευση του Δημόσιου Σχολείου καθώς και πολιτικές που έθιγαν το κύρος και η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

 

Την ίδια στιγμή, η σημερινή μέρα υπενθυμίζει σε όλες και όλους, το χρέος μας για τη διατήρηση ενός ενωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο  θα συνεχίσει τους αγώνες  για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε ένα παγκόσμιο σκηνικό όπου η συνδικαλιστική δράση στοχοποιείται, τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται και αμφισβητούνται, η προάσπιση της συνδικαλιστικής ιδέας επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε και σε αυτή την προσπάθεια η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων δηλώνει παρούσα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |