23

 

Λευκωσία 23 Μαΐου 2024

 

Προς όλα τα μέλη,

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ 2024

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας της Οργάνωσής μας για την τετραετία 2024 – 2028, κρίνουμε σκόπιμο να φέρουμε σε γνώση σας τα ακόλουθα:

 

1.    Οι Εκλογές (Εκλογικές Γενικές Συνελεύσεις) θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 30 του Μάη, 2024, στις 7.30 το πρωί, στα ακόλουθα κατά Επαρχιακό Γραφείο Κέντρα :

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Κεντρικά Γραφεία ΠΟΕΔ

ΛΕΜΕΣΟΣ 

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΚΑ - Κοντοβάθεια

ΛΑΡΝΑΚΑ 

Δημοτικό Σχολείο Καμάρων

ΠΑΦΟΣ  

Κέντρο "ΜΟΝΤΕ ΛΙΖΑ"

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου

ΜΟΡΦΟΥ

Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη

2.    Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται στον Εκλογικό Κατάλογο. Κανένα μέλος που δεν έχει περιληφθεί σ’ αυτόν δεν δικαιούται να ψηφίσει, εκτός ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

3.    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7.30 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές - με ημίωρη μόνο διακοπή μεταξύ των ωρών 2.30 – 3.00 μετά το μεσημέρι - ως τις  7.30 το απόγευμα, εκτός αν εξακολουθεί να υπάρχει προσέλευση ψηφοφόρων, οπότε και η αρμόδια Εφορευτική Επιτροπή έχει δικαίωμα να παρατείνει την ψηφοφορία κατά την κρίση της.

4.    Οι ψηφοφόροι των εκτοπισμένων Ε.Γ. μπορούν, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να ψηφίζουν σε Εκλογικό Κέντρο για τα εκτοπισμένα Γραφεία άλλου Ε.Γ., ύστερα από συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων Εφορευτικών Επιτροπών.

5.    Καλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να κάμουν διευθετήσεις ώστε οι συνάδελφοι να διευκολυνθούν, όπου το πρόγραμμα το επιτρέπει, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τον ελεύθερό τους χρόνο στη διάρκεια του πρωινού.

6.    Ο Εκλογικός Κατάλογος τηρείται με σειρά Αριθμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γι’ αυτό και, για να εντοπιστεί το όνομα του εκλογέα, απαιτείται να δοθεί ο μοναδικός αυτός αριθμός του.

7.    Πώς ψηφίζετε:

  • Χρησιμοποιήστε την πέννα, μπλε ή μαύρου χρώματος, που θα σας χορηγηθεί από την οικεία Εφορευτική Επιτροπή, στην οποία και θα πρέπει να την επιστρέψετε, στη συνέχεια, για απολύμανση.
  • Σημειώστε ένα από τα σημεία +, Χ ή στο τετράγωνο κάτω από τον συνδυασμό της Κίνησης που προτιμάτε και/ή, αν επιθυμείτε, ένα από τα πιο πάνω σημεία στο τετράγωνο απέναντι από το όνομα του/των υποψηφίου/ων της προτίμησής σας μέσα στον ίδιο αυτό συνδυασμό. Τα σημεία προτίμησης απέναντι από το όνομα υποψηφίων θα καθορίσουν ποιοι από τους υποψήφιους κάθε συνδυασμού θα εκλεγούν, με βάση το συνολικό αριθμό εδρών που αυτός θα εξασφαλίσει. 
  • Ο ανώτατος αριθμός σημείων προτίμησης είναι, κατά Επαρχιακό Γραφείο, όπως πιο κάτω:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ                        :         9

ΛΕΜΕΣΟΣ                        :         6

ΛΑΡΝΑΚΑ                        :         4

ΠΑΦΟΣ                            :         3

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ              :         2

ΜΟΡΦΟΥ                        :         1

ΚΕΡΥΝΕΙΑ                        :         1

Ας σημειωθεί ότι ψηφοδέλτιο στο οποίο υπάρχει ένα από τα σημεία ψηφοφορίας σε περισσότερους από ένα συνδυασμούς θεωρείται άκυρο.

Άκυρο θεωρείται, επίσης, ένα ψηφοδέλτιο, αν σε αυτό υπάρχουν σημεία προτίμησης σε υποψήφιους διάφορων συνδυασμών.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε πως η Οργάνωση αποδίδει τεράστια σημασία στην από κάθε άποψη άρτια οργάνωση των Εκλογών και επιδιώκει όπως αυτές διεξαχθούν ομαλά και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με ωριμότητα και σε ήπιο, δημοκρατικό κλίμα, όπως αρμόζει σε υπεύθυνους πνευματικούς ανθρώπους και όπως έπρατταν ως σήμερα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Actions: E-mail | Permalink |