23

            Λευκωσία, 22 Οκτωβρίου 2024

Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου

Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Λευκωσία

 

Θέμα: Παραχώρηση Μόνιμων Οργανικών Θέσεων, σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ ΥΠΑΝ και ΠΟΕΔ

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της δημοσιοποίησης του προϋπολογισμού που αφορά στο έτος 2025 στον οποίο δυστυχώς δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις που έχουν συμφωνηθεί, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

 

  1. Η αύξηση των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων και η μείωση του ποσοστού των έκτακτων εκπαιδευτικών σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση στο 7%, είναι ένα ζήτημα για το οποίο υπάρχει κοινή αντίληψη μεταξύ ΥΠΑΝ και ΠΟΕΔ, με αποτέλεσμα να προκύψει η συγκεκριμένη συμφωνία.
  2. Στη βάση της συμφωνίας, θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στον Προϋπολογισμό 2025 οι ανάλογες θέσεις, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.
  3. Παρακαλούμε όπως τύχουμε ενημέρωσης για τα επόμενα βήματα του ΥΠΑΝ, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την υλοποίηση της συμφωνίας, με την αντίστοιχη παραχώρηση των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων.
  4. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας, έστω και μέσα από συμπληρωματικό προϋπολογισμό, το Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης θα αναγκαστεί να εξετάσει τρόπους αντίδρασης.

Επίσης, επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για καθορισμό μηχανισμού εκ μέρους της Αρμόδιας Αρχής, ώστε η διατήρηση αυτού του ποσοστού των εκτάκτων εκπαιδευτικών, να παραμένει σταθερό καθεχρονικά.

 

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, έτσι ώστε να εφαρμοστούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΑΝ.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και διατελούμε,

 

Μετά τιμής,

 

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Μύρια Βασιλείου                                                                  Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |