05

ΠΟΕΔ ΛΕΜΕΣΟΥ: Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, διοργανώνει το Πρώτο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κύπρο.

Μια σημαντική στιγμή για τους λάτρεις του παραμυθιού, των μύθων, των ιστοριών και των λαϊκών αφηγήσεων!

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2014. Θα συμμετέχουν αφηγητές/παραμυθάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Χορηγοί εκδήλωσης: οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας κα Πολιτισμού, τα Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία ΣΙΓΜΑ, οι εταιρείες mpec, CYDGX, και Acute Advisory Services.

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν ο Δήμος Λεμεσού, η ΠΟΕΔ, το Ίδρυμα ARTOS, το Νηπιαγωγείο «Ο Γαλάζιος Πύργος».

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί στη Λεμεσό, στη Α’ Δημοτική Αγορά Λεμεσού, στο Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, στο Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ στη Λευκωσία.

Πληροφορίες: www.technodromio.org, τηλ: 99526772

Οι παραστάσεις είναι στο σύνολο 8 και μπορεί κάποιος να προμηθευτεί ατομική κάρτα διάρκειάς στην τιμή των 25 ευρώ και να τις παρακολουθήσει όλες (θα κυκλοφορήσουν μόνο 40 κάρτες και θα έχουν προτεραιότητα οι μαθητές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης και οι συνδρομητές του Τεχνοδρομίου). Ισχύει επίσης ότι το τρίτο παιδί μιας οικογένειας έχει δωρεάν είσοδο.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από το Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί (Γρηγόρη Αυξεντίου 9, 3021 Λεμεσός, τηλ:25340347) και από το Νηπιαγωγείο «Ο Γαλάζιος Πύργος» (Μουσαίου 8, Αγ. Νεκτάριος, 3090 Λεμεσός, τηλ: 25726588).

Κρατήσεις στο τηλ: 99526772

 

Χορηγοί: Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία ΣΙΓΜΑ, Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, οι εταιρείες, mpec, Acute Advisory Services, CYDGX

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν ο Δήμος Λεμεσού, το Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ, η ΠΟΕΔ, το Νηπιαγωγείο «Ο Γαλάζιος Πύργος»

Οι παραστάσεις στη Λευκωσίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ X-Dream Festival.

 

 

Σκεπτικό εκδηλώσεων

Το Παραμύθι και η Αφήγηση στο επίκεντρο

Η εκδήλωση θα είναι μια συνεύρεση παραμυθάδων από την Κύπρο και την Ελλάδα με επίκεντρο την παρουσίαση της δουλειάς τους εστιασμένη κυρίως σε μύθους από την πολιτιστική κληρονομιά και σε λαϊκές δοξασίες του ελληνικού χώρου, καθώς και ανταλλαγή εμπειριών και προσεγγίσεων στις διαδικασίες διάσωσης, διάδοσης και αφήγησης μύθων, παραμυθιών και δοξασιών.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να εισαγάγει το κοινό στην τέχνη της αφήγησης της προφορικής παράδοσης, να ενημερώσει  για την ευεργετική επίδραση των παραμυθιών στην ανάπτυξη και καλλιέργεια προσωπικότητας και χαρακτήρα όλων των ηλικιακών ομάδων και να βοηθήσει γονείς και παιδαγωγούς να ενσωματώσουν το παραμύθι στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

 

Αυτό είναι μόνο η αρχή

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραστάσεις αφήγησης και  εργαστήρια αφήγησης για παιδιά και για ενήλικες. Επίσης θα δοθούν διαλέξεις για γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Σκοπός των διοργανωτών είναι η εκδήλωση  να αποτελέσει θεσμό και να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση, αλλά και να εμπλουτίζεται με συμπληρωματικές εκδηλώσεις όπως συμβαίνει σε  πολλές χώρες του εξωτερικού όπου η αφήγηση εμφανίζεται με ένα σύγχρονο τρόπο που έχει παραστατικό χαρακτήρα και είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες του σημερινού ανθρώπου.

 

 

Εκδηλώσεις στη Λεμεσό

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, ώρα 18:00: Εναρκτήρια εκδήλωση, Παρουσιάσεις έντεχνων παραμυθιών & ελεύθερες αφηγήσεις, Α Δημοτική Αγορά, Λεμεσός

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ώρα 20:00: «Του Έρωτος οι μπόρεσες…»

Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 10:30: «ΑΙΣΩΠΟΣ: Η δύναμη της θέλησης»

Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσός

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 11:45: Διάλεξη με θέμα «Το ταξίδι της Αφήγησης»

Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσός

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 20:00: «Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ» η πρώτη νύχτα

Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσός

Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ώρα 11:00: «Από πηλό πλασμένα»

Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός

Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ώρα 19:00: «Ἔστιν οὖν παραμύθι »

Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός

Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ώρα 20:30: Συναυλία με τον Ziad Rajab «Μουσική στου παραμυθιού την άκρη», Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός

 

Εκδηλώσεις στη Λευκωσία

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ώρα 18:30: «ΑΙΣΩΠΟΣ: Η δύναμη της θέλησης»

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 11:00: «Κότσιηνη κλωστή δεμένη - Παραμύθκια της αγάπης»

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 16:00: «Από πηλό πλασμένα»

Όλες οι εκδηλώσεις στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ, στο πλαίσιο του X-Dream Festival

(για κρατήσεις παρακαλώ δηλώστε στο τηλ 99526772)

 

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Εναρκτήρια εκδήλωση

Σύντομες παρουσιάσεις έντεχνων παραμυθιών:

Melissa Hekkers, Πούπα

Η Πούπα, μια νεαρή και μοναδική κάμπια πρόκειται να μεταμορφωθεί σε μια πεταλούδα. Σύντομα, θα ανακαλύψει τι σημαίνει να μπορείς να πετάξεις και να απολαύσεις τον κόσμο από ψηλά.

Νεοφύτα Πολυδώρου, Ένας στρουμπουλός ιπποπόταμος

Ταξιδεύουμε μέσα από την περιπέτεια του στρουμπουλού Ιπποπόταμου και ανακαλύπτουμε με ποιο τρόπο καταφέρνει να αποκτήσει τον πρώτο του φίλο. Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα και την αποδοχή.

Λούκας Παναγή, ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ;

Παρουσιάζει ο Περικλής Αναστασίου. Κάτι παράξενο συμβαίνει στον πλανήτη γη. Οι αγαπημένες μας σοκολάτες δεν έχουν πια την ίδια γεύση. Ελάτε μαζί μας σ' αυτή την περιπέτεια για να ανακαλύψουμε τελικά "Ποιος έκλεψε το μυστικό της σοκολάτας;"

Φυτούλα Βακανά, Κωδικός Π.Α.Ρ.Ε.Α

Εκδ. Επιφανίου. Νεανική Λογοτεχνία. Μια παρέα παιδιών προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος έβαλε φωτιά στο γραφείο ου διευθυντή του σχολείου τους.

Σάντρα Ελευθερίου & Φυτούλα Βακανά, Aπό την Πόλη Έρχομαι...

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπ Κύπρου. Νεανική Λογοτεχνία. Όταν δύο συμμαθητές τσακώνονται το διέλειμμα, η διευθύντρια τους επιβάλλει μια πρωτότυπη και πολύ νόστιμη τιμωρία!

Χριστίνα Μεταξά, Φιδάκης Αμυαλάκης

Παρουσιάζει η Ξένια Μεταξά, Ένα εξάχρονο φιδάκι αρνείται να πάει στο σχολείο. Τι χάνει άραγε;

Γεώργιος Θεοφάνους, Τα παραμύθια του παππού

Παρουσιάζει η Αγγέλα Θεοδούλου. Παραμύθια που κατέγραψαν τα εγγόνια ενός παππού παραμυθά, με σκοπό να ταξιδέψουν κι αλλά παιδιά στους κόσμους της φαντασίας, όπως ταξίδεψαν κι αυτούς, διαδίδοντας ταυτόχρονα τη κυπριακή παράδοση.

Σταυρούλα Σταμάτη - Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Όταν μιλάει η σιωπή

Παρουσιάζει ο Πέτρος Μαντράλης

Στο χώρο θα διατίθενται προς πώληση τα βιβλία των συγγραφέων

 

Αφηγήσεις:

Θάλεια Πακό

Μαρία Θεριστή

Κυριάκος Ταλιώτης

Δήμητρα Ευθυμίου

Έλενα Μαυρομουστάκη

Κυριακή Τσαγγάρη Χατζηκυριάκου

Ρέα Μαύρου

 

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου

Χώρος: Α Δημοτική Αγορά, ώρα 18:00

Για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος ελεύθερη.

 

********************************************************************************

«Του Έρωτος οι μπόρεσες… »

Μύθοι για εποχές που αθάνατοι ήταν μα θνητά πλάσματα όχι , ώσπου ο Έρωτας έδωσε στις δυνάμεις την ορμή να δημιουργούν! Μύθοι κεντημένοι σε Χρυσοπράσινο Φύλλο για τον άνθρωπο, την αγάπη και τη χαρά!

Αφήγηση: Σκεύη Τσιάκκα

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ώρα 20:00, Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός

Για ενήλικο κοινό. Είσοδος: 5 ευρώ το άτομο*

 

********************************************************************************

«ΑΙΣΩΠΟΣ: Η δύναμη της θέλησης»

Ένα αφηγηματικό ταξίδι στην εποχή του Αισώπου. Η ιστορία του Αισώπου ξεδιπλώνεται σαν παραμύθι. Παράλληλα με την αφήγηση σχεδιάζεται το σκηνικό των ιστοριών, το οποίο ψηφιοποιείται και προβάλλεται με βιντεοπροβολέα. Ο αφηγητής κινείται στον ψηφιακό εικαστικό χώρο και χρησιμοποιεί ψηφιακά αντικείμενα που σχεδιάζονται σε πραγματικό χρόνο.

Για ενήλικες και παιδιά σχολικής ηλικίας

Αφήγηση- επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Ευγενικός / Σχεδίαση εικαστικών: Γεωργία Λαζάρου / Μουσική: Νίκος Κυπουργός Οργάνωση: Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, ομάδα «ΜΥΘΟΣ»

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ώρα 18:30, Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ Λευκωσία

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 11:00, Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσός

Για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος: 5 ευρώ το άτομο*

 

********************************************************************************

Διάλεξη με θέμα «Το ταξίδι της Αφήγησης»

Η εξέλιξη της Αφηγηματικής Τέχνης από τις πρωτόγονες αφηγήσεις γύρω από τη φωτιά έως την εποχή της τεχνολογίας. Υπάρχει πραγματικά χάσμα ανάμεσα στην παράδοση και την τεχνολογία; Ο ρόλος της Αφηγηματικής Τέχνης σήμερα. Εφαρμογές αξιοποίησης και χρήσης της αφήγησης παραμυθιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Διάλεξη: Γιώργος Ευγενικός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 12:00, Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσός

Είσοδος: ελεύθερη

 

********************************************************************************

«Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ» η πρώτη νύχτα

«Χίλιες και μία νύχτες…», «παραμύθια της Χαλιμάς…»: έτσι μας είναι γνωστό το πολυσέλιδο αραβικό αριστούργημα, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία. Ένα αριστοτεχνικό πλέγμα διαφόρων ιστοριών γίνεται μωσαϊκό εικόνων από τη ζωή και την κουλτούρα της γοητευτικής Ανατολής. Έρωτες και απιστίες, φιλίες και προδοσίες, η φτώχεια και ο πλούτος, η τύχη και η ατυχία, η εξουσία και η ανταρσία, το ψέμα και η αλήθεια, το φανταστικό και το πραγματικό, το καλό και το κακό: όλα τα ζεύγη αντιθέτων, πανανθρώπινα και διαχρονικά, πλέκουν τον καμβά, για να κεντήσει η Σαχραζάτ τις ιστορίες της.

Αφήγηση/καλλιτεχνική επιμέλεια: Ανθή Θάνου

Μουσική επένδυση/ούτι: Ziad Rajab

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 20:00, Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, Λεμεσός

Για ενήλικο κοινό. Είσοδος: 5 ευρώ*

 

********************************************************************************

"Από πηλό πλασμένα"

Παραμύθια με ήρωες από πηλό που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας και φτιάχνουν τον κόσμο απ' την αρχή. Πώς οι πρώτοι άνθρωποι ανακάλυψαν τον πηλό; Γιατί η πρώτη κούκλα του κόσμου ήταν πήλινη; Οι μαγεμένες στάμνες είναι αλήθεια ότι κρύβουν του κόσμου όλου το αθάνατο νερό; Μετά την αφήγηση θα ακολουθήσει εργαστήριο, όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον πηλό και θα πειραματιστούν κατασκευάζοντας τους δικούς τους ήρωες.

Αφήγηση- Συντονισμός εργαστηρίου: Γεωργία Λαζάρου

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου ώρα 16:00, Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ, Λευκωσία

Κυριακή 9 Νοεμβρίου ώρα: 11:00, Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός

Για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος/συμμετοχή στο εργαστήρι: 5 ευρώ*

(για συμμετοχή στο εργαστήρι παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή στο τηλ 99526772)

 

********************************************************************************

«Κότσιηνη κλωστή δεμένη - Παραμύθκια της αγάπης»

Ήρωες μιτσιοί τζαι μιάλοι, αγαπούν τζαι αγαπιούνται

Τζ’όσοι γρόνοι τζιαν περάσουν, μέσα που τα παραμύθκια

ούλλοι εννά τους θυμούνται.

Η Ελενίτσα Γεωργίου μπλέκει τα παραμύθια με τα τραγούδια, τις λέξεις με τους ήχους και σας παρουσιάζει παραμύθια αγάπης με παράξενα όντα - μια κουτάλα που δεν είναι πια κουτάλα, ένα ρεβίθι που δεν είναι μόνο ρεβίθι και δυο ποντικούς που ήρθε η αγάπη και τους βρήκε!

Ελάτε για να τους δείτε από κοντά, κι ίσως η λίγη απ’ την αγάπη τους ‘πεταχτεί’ μέσα στην καρδιάς σας την ώρα που θα χαμογελάτε!

Αφήγηση: Ελενίτσα Γεωργίου

Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 11:00, Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ, Λευκωσία

Για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος: 5 ευρώ το άτομο*

 

********************************************************************************

«Ἔστιν οὖν παραμύθι »

Ο ΧΑΖΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ: Προέρχεται από την Άνω Αμισό του Πόντου και έχει εκδοθεί από την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παραδοσιακό παραμύθι καθώς μέσα σε αυτό εκτυλίσσεται κι ένα δεύτερο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους δραματικούς και στους κωμικούς χαρακτήρες να εναλλάσσονται.

Η ΑΛΑΤΕΝΙΑ : Ένα μαγικό παραμύθι της Αντιγόνης Ιωαννίδου για τη δύναμη της αγάπης, η υπόθεση του οποίου εκτυλίσσεται με κεντρικό στοιχείο το αλάτι, πανάρχαιο σύμβολο κρυσταλλικής και απαστράπτουσας καθαρότητας.

Αφήγηση: Αντιγόνη Ιωαννίδου

Σάββατο 9 Νοεμβρίου, ώρα 19:00, Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός

Για ενήλικο κοινό. Είσοδος: 5 ευρώ το άτομο*

 

********************************************************************************

Συναυλία Ziad Rajab «Στου παραμυθιού την άκρη»

Ο διεθνούς φήμης δεξιοτέχνης μουσικός και οργανοποιός Ziad Rajab θα δώσει μία μοναδική συναυλία κατά τη λήξη του Φεστιβάλ Παραμυθιού.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ώρα 20:30, Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός

Είσοδος: 5 ευρώ το άτομο*

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Όλες οι παραστάσεις έχουν είσοδο 5 ευρώ εκτός από την εκδήλωση της Πέμπτης 6/11 που είναι ανοικτή στο κοινό και θα γίνει στη Δημοτική Αγορά (Παντοπουλείον)

********************************************************************************

 

 

Οι παραστάσεις είναι στο σύνολο 8 και μπορεί κάποιος να προμηθευτεί ατομική κάρτα διάρκειάς στην τιμή των 25 ευρώ και να τις παρακολουθήσει όλες (θα κυκλοφορήσουν μόνο 40 κάρτες και θα έχουν προτεραιότητα οι μαθητές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης και οι συνδρομητές του Τεχνοδρομίου). Ισχύει επίσης ότι το τρίτο παιδί μιας οικογένειας έχει δωρεάν είσοδο.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από το Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί (Γρηγόρη Αυξεντίου 9, 3021 Λεμεσός, τηλ:25340347) και από το Νηπιαγωγείο «Ο Γαλάζιος Πύργος» (Μουσαίου 8, Αγ. Νεκτάριος, 3090 Λεμεσός, τηλ: 25726588).

Κρατήσεις στο τηλ: 99526772

 

Χορηγοί: Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία ΣΙΓΜΑ, Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, οι εταιρείες, mpec, Acute Advisory Services, CYDGX

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν ο Δήμος Λεμεσού, το Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ, η ΠΟΕΔ, το Νηπιαγωγείο «Ο Γαλάζιος Πύργος»

Οι παραστάσεις στη Λευκωσίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ X-Dream Festival.

Το έργο του εξωφύλλου του προγράμματος είναι της εικαστικού Μαρίας Μιχαήλ.

Διοργανωτές: Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Φεστιβάλ: Γιώργος Ευγενικός

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Κατερίνα Βοσκαρίδου

Επιστημονική Σύμβουλος: Μαρία Βραχιονίδου

 

Εικαστική Δημιουργία: Μαρία Μιχαήλ

Συμμετέχουν με παραστάσεις, αφηγήσεις ή παρουσιάσεις οι: Ανθή Θάνου, Γιώργος Ευγενικός, Γεωργία Λαζάρου, Σκεύη Τσιάκκα, Ελενίτσα Γεωργίου, Αντιγόνη Ιωαννίδου, Ziad Rajab, Melissa Hekkers, Φυτούλα Βακανά, Σάντρα Ελευθερίου, Ξένια Μεταξά, Νεοφύτα Πολυδώρου, Πάνος Μαντράλης, Περικλής Αναστασίου, Αγγέλα Θεοδούλου, Μαρία Θεριστή, Θάλεια Πακό, Κυριάκος Ταλιώτης, Κυριακή Τσαγγάρη Χατζηκυριάκου, Δήμητρα Ευθυμίου, Έλενα Μαυρομουστάκη, Πέτρος Μαντράλης, Ρέα Μαύρου

Πληροφορίες τηλ: 25340347, 99526772, www.technodromio.org

 

Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί: Γρηγόρη Αυξεντίου 9, πάροδος Αγίας Φυλάξεως, Λεμεσός.

Α’ Δημοτική Αγορά Λεμεσού: Σαριπόλου, Ιστορικό Κέντρο Λεμεσού

Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης: Πάνου Σολομωνίδη 8, Λεμεσός 3032, Κύπρος

Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ: Λεωφ Αγ. Ομολογητών 64, Λευκωσία 1080

 

 

Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό την έρευνα και εμβάθυνση σε λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά θέματα και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε είδους που εξυπηρετούν το σκοπό αυτό.

Αποτελεί ένα δημιουργικό πεδίο έκφρασης όπου αναδεικνύεται ο πολιτισμός, η παράδοση του τόπου μας και οι  τέχνες κάθε μορφής. Η μουσική, οι εικαστικές τέχνες, το θέατρο, η λογοτεχνία αποτελούν για τους ανθρώπους του Τεχνοδρομίου αντικείμενο έρευνας ως παράγοντες που  συμβάλουν στην εξέλιξη του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Ένας από τους βασικούς τομείς δράσης του Τεχνοδρομίου, προκύπτει από τη διαχείριση του Μουσείου το Πλουμιστό Ψωμί, στη Λεμεσό, που ασχολείται με την καταγραφή και έρευνα γύρω από θέματα λαογραφίας και κυρίως των πλουμιστών, παραδοσιακών ψωμιών του ελληνισμού και από τη λειτουργία της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης Κύπρου.

Μια σημαντική στιγμή για τους λάτρεις του παραμυθιού, των μύθων, των ιστοριών και των λαϊκών αφηγήσεων!

 

Actions: E-mail | Permalink |