14
Εκδήλωση Καταδίκης Ανακήρυξης του Ψευδοκράτους
Στα πλαίσια της δράσης των Επαρχιακών Γραφείων ΠΟΕΔ Λευκωσίας, Κερύνειας και Μόρφου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση καταδίκης της ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους, την Παρασκευή 14/11/2014, στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας-Στυλιανός Λένας.

Την εκδήλωση ετοίμασαν οι μαθητές των Δ΄ τάξεων του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας- Στυλιανός Λένας, υπό την αιγίδα των Επαρχιακών Επιτροπών της ΠΟΕΔ Λευκωσίας, Κερύνειας και Μόρφου. Συμμετείχε επίσης και το Γ΄ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Μακεδονίτισσας-Στυλιανός Λένας. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης είχε ως θέμα το χρονικό της ιστορίας του τόπου μας, μέσα από την ποίηση Κυπρίων ποιητών. Παρουσιάστηκαν σχετικά ποιήματα, χορευτικά και τραγούδια καθώς και αντικατοχικά συνθήματα που έγραψαν τα παιδιά.  Με την ολοκλήρωση του καλλιτεχνικού μέρους, μαθητές και προσκεκλημένοι μετέβησαν στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου πραγματοποιήθηκε Τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια, εκ μέρους του σχολείου και των Επαρχιακών Επιτροπών  Λευκωσίας, Κερύνειας και Μόρφου.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Δ., ο πρόεδρος Φίλιος Φυλακτού, οι πρόεδροι  και μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών της Λευκωσίας, της Κερύνειας  και της Μόρφου. και μέλη της Γραμματείας. Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, παρευρέθησαν ο  Γενικός Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Χρίστος Χατζηαθανασίου και η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Άννα Βιολάρη. Παρόντες, επίσης, ήταν εκπρόσωποι σχολείων, τοπικών φορέων και οργανώσεων, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας,  εκπαιδευτικοί και  μαθητές του Σχολείου.
 Τα Επαρχιακά Γραφεία ΠΟΕΔ Λευκωσίας, Κερύνειας και Μόρφου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στη Διεύθυνση, το προσωπικό, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας-Στυλιανός Λένας, για την προθυμία τους να αναλάβουν και να φέρουν, με επιτυχία, εις πέρας τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης και στη διεύθυνση, το προσωπικό και τα παιδιά του Γ΄ Δημόσιου Νηπιαγωγείου-Στυλιανός Λένας για τη συμβολή τους στην εκδήλωση.
Η ΠΟΕΔ Λευκωσίας, Κερύνειας και Μόρφου καταδικάζει την αποσχιστική και παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Τέλος,  Διαβεβαιώνει ότι θα αγωνίζεται, με κάθε πιθανό τρόπο, για την απαλλαγή από την κατοχή και τον εποικισμό, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας και για την αποκατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των Κυπρίων, που τόσο κατάφωρα καταπατούνται, εδώ και 40 χρόνια.
ΠΟΕΔ Λευκωσίας, Κερύνειας, Μόρφου

Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσα-Στυλιανός Λένας

 

Actions: E-mail | Permalink |