16
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔ: Ακύρωση Συνεδριών Νηπιαγωγών Επαρχίας Λευκωσίας

Η ΠΟΕΔ καλεί τις Διευθύντριες και Βοηθούς Διευθύντριες / Νηπιαγωγούς Διευθύνουσες των Δημόσιων Νηπιαγωγείων της Επαρχίας Λευκωσίας να μην παραστούν στις Συνεδρίες της Δευτέρας 17/11/2014, Τρίτης 18/11/2014  και Πέμπτης 20/11/2014, στις οποίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν.
Η απόφαση της ΠΟΕΔ λήφθηκε μετά από πολύ προβληματισμό και μελέτη των σοβαρών παραμέτρων που συνθέτουν το όλο ζήτημα.
Η πρόσκληση για τις συνεδρίες, ημερομηνίας, 10/11/2014, δεν φέρει τα επίσημα διακριτικά της αρμόδιας αρχής. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί επίσημη και εγκεκριμένη από το αρμόδιο τμήμα δράση. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δεύτερη, διαφοροποιημένη πρόσκληση, ημερομηνίας 14/11/2014, η οποία, μάλιστα, στα πλείστα σχολεία στάλθηκε μετά το πέρας της λειτουργίας τους. Ως εκ τούτου η όλη δραστηριότητα δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς την εγκυρότητα της. Για το όλο θέμα επιβάλλεται να λάβει θέσει επίσημα η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Τα Μητρώα των σχολείων, ως Επίσημα Βιβλία του Αρχείου του σχολείου, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας αυτών, διαφυλάσσονται υπό την ευθύνη της διεύθυνσης της σχολικής μονάδας, παραμένουν στα σχολεία και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αυτά μεταφέρονται εκτός προς διάσωσή τους. Συνεπώς θεωρείται αντιδεοντολογικό η μεταφορά του για άλλους λόγους εκτός του σχολείου και ενδεχομένως, όποιος το πράττει να βρίσκεται εκτεθιμένος ενώπιον του νόμου.
Οι συνεδρίες εκπαιδευτικών, σε σχολεία εκτός της εκπαιδευτικής έδρας, όταν μάλιστα αυτές αφορούν χρονικά μέρος του ημερήσιου εκπαιδευτικού χρόνου, εύλογα δημιουργούν ζητήματα δυσλειτουργίας των Νηπιαγωγείων, τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι μικρές σχολικές μονάδες. Την ίδια ώρα προκαλείται σοβαρή και πρόσθετη ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο η ΠΟΕΔ σε επίσημες συναντήσεις της με τη ΔΔΕ και τον ΥΠΠ έχει τονίσει εμφαντικά πως πρέπει να αποφεύγονται, γιατί αυτό αποβαίνει εις βάρος ανάμεσα σε άλλα και της επιτέλεσης του έργου τους.
Τέλος, η ΠΟΕΔ, όπως το έχει δηλώσει επανειλημμένα, εκφράζει την ετοιμότητα να συνεργαστεί με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε τέτοιες υπηρεσιακές συναντήσεις να οργανώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που να υπηρετείται η νομική τάξη των θεσμών, η ομαλή λειτουργία των σχολείων και ο σεβασμός στο έργο και τον χρόνο των εκπαιδευτικών.
Εξάλλου, η ΔΔΕ αν έχει οποιαδήποτε άλλη πολιτική, που να αφορά τη διαχείριση των επίσημων βιβλίων του αρχείου του σχολείου, και δει του Μητρώου, ενδείκνυται να την κοινοποιήσει αρμοδίως, επίσημα και γραπτώς στις διευθύνσεις των σχολείων.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ
Actions: E-mail | Permalink |