17
ΠΟΕΔ ΠΑΦΟΥ: Λύπη και αγωνία για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας
Η ΠΟΕΔ ΠΑΦΟΥ εκφράζει τη λύπη αλλά και την αγωνία της για τα όσα τεκταίνονται στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς τα γεγονότα που βγήκαν στην επιφάνεια, και άλλα που πιθανόν να ακολουθήσουν, αμαυρώνουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η Πάφος μας, έχει καταντήσει περίγελος και πηγή ειρωνείας και χλευασμού.
Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα ενέργειες που πλήττουν ανεπανόρθωτα την πόλη μας και τους πολίτες της. Σε περιόδους δύσκολες οικονομικά για τον κάθε πολίτη αυτής της πόλης, τέτοια αντιμετώπιση μόνο μεγάλο πόνο και οργή μπορεί να προκαλέσει. Βιώνουμε μια περίοδο περικοπών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες περιπτώσεων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα και ελλείψεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Ο απλός πολίτης θέλοντας και μη έκανε τη συνεισφορά του στα δημόσια ταμεία, έδωσε ακόμα και από το υστέρημά του, ώστε να ελπίζει για ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά του. Δεν αξίζει λοιπόν τέτοια αντιμετώπιση.
Ευχή και απαίτηση όλων μας είναι όλες αυτές οι υποθέσεις να οδηγηθούν στο δικαστήριο και εκεί να αποδοθεί δικαιοσύνη και οι ένοχοι, όσοι και όποιοι και εάν είναι αυτοί, να τιμωρηθούν πραγματικά. Για να επέλθει όσο πιο γρήγορα γίνεται η κάθαρση για την πόλη μας.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η πόλη μας, σ’ ένα περιβάλλον στο οποίο σοβούν σοβαρά σκάνδαλα, παρακμή των θεσμών, ελλείμματα ηθικής και δημοκρατίας, ο ρόλος της Παιδείας είναι όσο ποτέ προηγουμένως σημαντικός για αντιμετώπιση της φθοράς και της αποψίλωσης των αξιών.
Ως εκπαιδευτικοί αγωνιούμε για το μέλλον της πόλης μας. Αγωνιούμε για το ποια πόλη θα παραδώσουμε αύριο στα παιδιά μας, που και αυτά βιώνουν το διασυρμό και τον εξευτελισμό της.
Για το σκοπό αυτό δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να εργαστούμε, στον τομέα και χώρο που μας αναλογεί, για να επαναφέρουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια και περηφάνια στους συμπολίτες μας και κυρίως στα παιδιά μας. Καλούμε όλους να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση για να μπορέσουμε και πάλι να ορθώσουμε περήφανοι το κεφάλι μας για την πόλη μας.
Actions: E-mail | Permalink |