17

------------------------------------------------------------------------------------------

Ανέγερση των νέων Κεντρικών Γραφείων της ΠΟΕΔ στην Αγλαντζιά

Υπογράφηκαν την Παρασκευή 6/7/2012 στα γραφεία της ΠΟΕΔ στην Λευκωσία, τα Συμβόλαια για την Ανέγερση των νέων Κεντρικών Γραφείων της ΠΟΕΔ στην Αγλαντζιά. Κατά την υπογραφή των Συμβολαίων παρόντες ήταν εκ μέρους της ΠΟΕΔ ο Πρόεδρος κ. Φίλιος Φυλακτού, τα μέλη της γραμματείας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, κ. Χριστόφορος Θεοφάνους, κ. Απόστολος Αποστολίδης και ο ειδικός γραμματέας  κ.Ανδρέας Λουκά, εκ μέρους του εργολάβου που ανέλαβε το έργο IACOVOU BROTHERS (CONSTRUCTIONS) LTD οι κ.κ. Ιάκωβος Ιακώβου και Ευτύχιος Βακανάς, οι Αρχιτέκτονες του έργου κ. Κώστας Παπαλλάς και Λελίτα Ιωαννίδου και εκ μέρους των Επιμετρητών Ποσοτήτων του έργου οι κ.κ. Γιώργος Ροδίτης και Γιάννης Γαλανός.
 Το κτίριο που αποτελείται από τρείς ορόφους και υπόγειο χώρο στάθμευσης θα ανεγερθεί επί της λεωφόρου Κυρηνείας στην Αγλαντζιά. Η είσοδος του κτιρίου, εύκολα αναγνωρίσιμη από τις κατευθύνσεις προσπέλασης, αποτελεί τον κόμβο άρθρωσης μεταξύ των επιμέρους ενοτήτων. Στο ισόγειο του κτηρίου χωροθετήθηκαν οι ενότητες Αναψυχής και το κατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Δασκάλων τα οποία έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν και ανεξάρτητα απο το υπόλοιπο κτήριο και συμπληρώνεται με τα γραφεία των Επαρχιακών Επιτροπών της ΠΟΕΔ. Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί τις Αίθουσες Εκδηλώσεων και την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Στον δεύτερο όροφο στεγάζονται οι λειτουργικές ανάγκες γραφειακών χώρων του μόνιμου προσωπικού και της Διοίκησης της Οργάνωσης.
Ο σχεδιασμός του κτιρίου αναδεικνύει μια καθαρή κατασκευαστική λογική ώστε σχήματα και όγκοι να παρέχουν αρμονική συσχέτιση μεταξύ κενών, πλήρων και σύνθεσης υλικών, με στόχο την ανάδειξη του δημόσιου χαρακτήρα του κτιρίου αλλά και την προοδευτικότητα της Οργάνωσης που στεγάζει, σε μια σύνθεση δυναμικής ισορροπίας.
 
Η ανέγερση των Κεντρικών Γραφείων που θα στεγάσει τις ανάγκες της ΠΟΕΔ είναι το επιστέγασμα πολύχρονων προσπαθειών της Οργάνωσης και αποτελεί επίτευγμα για όλο τον διδασκαλικό κόσμο της Κύπρου.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και εικόνες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.piarchitects.net

 

 

 

 

 

 

Actions: E-mail | Permalink |