07

Κοινό μέτωπο ΠΟΕΔ και οργανωμένων γονέων. Δελτίο Τύπου Δημοσιογραφικής Διάσκεψης.
«Θωρακίζουμε το Δημόσιο σχολείο, δηλώνουμε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια για εκπτώσεις στην Παιδεία»
Η ΠΟΕΔ και οι τρεις  Συνομοσπονδίες Γονέων Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να  αντιδράσουν από κοινού σε οποιαδήποτε προσπάθεια αποψίλωσης ή έκπτωσης στην Παιδεία μας, η οποία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες επιβάλλεται να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.
Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου, εκπαιδευτικοί και γονείς διαμήνυσαν πως περικοπές σε δαπάνες που σχετίζονται με την Παιδεία, αποδεδειγμένα θα προκαλέσουν αλυσιδωτά προβλήματα και μεγαλύτερη οικονομική απώλεια. Ταυτόχρονα θα πλήξουν και την προσπάθεια για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση για την οποία γίνεται λόγος εδώ και μερικά χρόνια και εφαρμόζεται μερικώς και σταδιακά στη Δημοτική Εκπαίδευση από την περσινή σχολική χρονιά.
Η ευρωπαϊκή παραδοχή ότι η Παιδεία αποτελεί τη γέφυρα που θα οδηγήσει στην έξοδο, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, από την οικονομική κρίση, μας επιβάλλει και μας υποχρεώνει να τη διαφυλάξουμε και να την περιφρουρήσουμε, ιδιαίτερα στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας, όπου δια μέσου της Παιδείας διασφαλίζουμε και αυτήν ακόμη τη ζωτική και εθνική μας επιβίωση.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος  Φυλακτού, μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «χωρίς να υποτιμούμε τα καθεχρονικά ζητήματα που άπτονται της νέας σχολικής χρονιάς, με έμφαση διακηρύττουμε ότι η πεμπτουσία για τη νέα σχολική χρονιά είναι ότι αυτή δεν πρέπει να επηρεαστεί με οποιοδήποτε τρόπο από την οικονομική κρίση. Επιβάλλεται μέσα στο νοσηρό οικονομικό περιβάλλον που θα κυλήσει, να τύχει σωστής διαχείρισης με γνώμονα το καλό των παιδιών μας».
Η ΠΟΕΔ σημειώνει πως το δημόσιο σχολείο χρειάζεται όλα εκείνα τα εφόδια για να ανταποκριθεί σε ένα νέο περιβάλλον με μεγαλύτερες δυσκολίες και καινοφανείς προκλήσεις. Η στροφή προς το δημόσιο σχολείο αποτελεί μια αντικειμενική πραγματικότητα που αναμένεται και λόγω της οικονομικής κρίσης να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
 

Actions: E-mail | Permalink |