29
Θεατρική Ομάδα ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ ΠΟΕΔ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.  Φιλανθρωπική Θεατρική Παράσταση για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο

«Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς»
Ημερομηνία Παράστασης: Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012
Χώρος: Μακάρειο Νοσοκομείο, Τραπεζαρία
Τιμή Εισόδου: Ελεύθερη Είσοδος
Ώρα: 5:00μμ
Βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι που εικονογράφησε ο Κύπριος Χαράκτης Χαμπής Τσαγκάρης.
Υπόθεση έργου:
Η υπόθεση αναφέρεται σε μια περίεργη επιθυμία που είχε η μικρή κόρη του Ρήγα της Πάφου, να αποκτήσει, με μάγια που τις έκαναν οι κακές ανεράδες, τρεις χρυσές τρίχες από το κεφάλι του όμορφου Βασιλόπουλου της Βενεδιάς. Οι τρίχες αυτές ήταν το μαγικό ξόρκι που θα έφερναν κοντά στη βασιλοπούλα τον όμορφο Βενετσιάνο και θα γινόταν άντρας της. Η ζήλια, όμως των αδερφάδων της θα οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις, αφού αυτές θα προσπαθήσουν να εξοντώσουν το Βασιλόπουλο. Η μικρή κόρη με πίστη και αφοσίωση, δυσκολίες και πόνο, θα προσπαθήσει να λύσει τα μάγια. Θα τα καταφέρει; Είναι ένα πανέμορφο και μοναδικό παραμύθι, που εξυμνεί την αληθινή αγάπη και την προσπάθεια του ανθρώπου να πραγματοποιήσει τα όνειρα και τους στόχους του, έστω κι αν αυτό σημαίνει πόνο, ρίσκο και δυσκολίες.
Συντελεστές :
Διασκευή: Κωστής Κολώτας
Προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος
Χορογραφίες: Έλενα Χριστοδουλίδου
Σκηνικά –Σχεδιασμός Κουστουμιών: Γιώργος Κωνσταντίνου
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μαρία Αντωνουδιού, Μαρία Ιατροπούλου, Ηλιάνα Καναρά, Κίκα Καττάμη, Έλενα Κουσιαππή, Αντρέας Κυρατζής, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έλενα Μαυρογένη, Έλενα Μούρεττου, Μαργαρίτα Μούρεττου, Πανίκκος Ξιούρουππας, Κυριάκος Παστίδης, Γεωργία Χατζηιωάννου, Μαρία Χατζηχαραλάμπους, Αλεξία Χριστοδουλίδου.
Actions: E-mail | Permalink |