04
Απόσπασμα από επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού που αναφέρεται στο αίτημα Αναγνώριση προϋπηρεσίας στο προαιρετικό ολοήμερο σχολείο.
Λευκωσία, 4 Φεβρουαρίου, 2011
Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού
Μέσω Γενικής Διευθύντριας
Υπόψη ΔΔΕ
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Λευκωσία

Θέμα : Εκκρεμούντα αιτήματα ΠΟΕΔ

Έντιμε κύριε,
Αναφερόμενοι στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου σας, με τα στοιχεία Αρ. Φακ. 18.5.06. 1/6 και ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου, 2011, για το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι το Δ.Σ. της Οργάνωσής μας, ενώπιον του οποίου και θέσαμε την απάντηση του ΥΠΠ για τα Εκκρεμούντα αιτήματα του διδασκαλικού Κλάδου, μας έχει αναθέσει να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα :
1.    Το  Συμβούλιο θεωρεί αδικαιολόγητη την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε σ’ ό,τι αφορά τη λήψη της απάντησης του Υπουργείου Παιδείας, ιδιαίτερα όταν προϋπήρχε δέσμευση σας, από τις 29/10/2010, ότι θα επιλαμβανόσασταν των θεμάτων αυτών και θα ετοποθετείσθο, σχετικά, στη βάση πρότασης που θα έπρεπε να σας υποβληθεί, όπως, χρονοδιαγραμματικά, είχατε καθορίσει, σε διάστημα 15-20 ημερών, από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης που θα διαβουλευόταν προηγουμένως με την ΠΟΕΔ. Αντί γι’ αυτό, κατέληξε να έχουμε απάντηση μόλις την 1/2/2011, δυο με δυόμιση μήνες αργότερα, παρ’ όλο που η σχετική διαβούλευση με το Τμήμα είχε ολοκληρωθεί έγκαιρα. Ας σημειωθεί ότι μεσολάβησαν, μάλιστα, δυο τουλάχιστο γραπτές υπομνήσεις μας, στις οποίες και δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδρασή σας.
...
2.8    Αναγνώριση προϋπηρεσίας στο προαιρετικό ολοήμερο σχολείο : Από μήνες πληροφορηθήκαμε πως το ΥΠΠ υιοθετεί τις θέσεις μας και ότι, μάλιστα, δόθηκαν σχετικές οδηγίες προς την ΕΕΥ, η οποία και αρνείται πως τις έχει λάβει. Ενώ  το θέσαμε επανειλημμένα, καμιά άλλη ενέργεια δεν έγινε από πλευράς Υπουργείου και καμιά γραπτή και επίσημη ενημέρωση δεν είχαμε, σχετικά, ως την ώρα
...
http://www.poed.com.cy/Portals/0/1ekkremounta%20aitimata%20mesa%20apo%20epistoles%20kai%20anakoinoseis.pdf
Actions: E-mail | Permalink |