17

Δήλωση Προέδρου ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού για το θέμα του  Συνεδρίου της ETUCE

 

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή το Συνέδριο της ETUCE που προγραμματίζεται να γίνει στα Κατεχόμενα, δημοσιοποιούνται από επώνυμους και διάφορους άλλους είτε αυτοί είναι φορείς, είτε πρόσωπα, δηλώσεις και θέσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Εκείνο που έχω καθήκον να ξεκαθαρίσω είναι ότι ως ΠΟΕΔ, από την πρώτη στιγμή που περιήλθε σε γνώση μας η πρόθεση για το εν λόγω Συνέδριο, κάναμε όλα τα ενδεικνυόμενα διαβήματα αφενός μεν για να το αποτρέψουμε, αφετέρου δε για να διεξαχθεί σε χώρο ελεγχόμενο από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενέργειες που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται.
Κατηγορηματικά διευκρινίζω ότι η ΠΟΕΔ δεν έχει λάβει απόφαση να συμμετάσχει στο Συνέδριο. Ο προβληματισμός όμως, για όσο το δυνατόν ορθότερη διαχείριση του ζητήματος είναι απαραίτητος και έντονος, σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για αποτροπή της διεξαγωγής του Συνεδρίου στα Κατεχόμενα.
Ταυτόχρονα, ως Πρόεδρος της ΠΟΕΔ οφείλω να απορρίψω κακοπροαίρετες αιχμές για το ήθος και τον πατριωτισμό της Οργάνωσης και των μελών της, γιατί διαχρονικά θέταμε ως προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον και το καλό του τόπου, πράγμα που θα πράξουμε και σήμερα. Οι χειρισμοί που έγιναν και γίνονται είναι πολύ λεπτοί, συνεπώς η δημοσιοποίηση του θέματος έπρεπε να αποφευχθεί.
Η εύηχη συνθηματολογία και η εκμετάλλευση ενός τόσο κρίσιμου θέματος από οποιουσδήποτε, για αλλότριους σκοπούς, δεν αφορά την Οργάνωση.

Φίλιος Φυλακτού
Πρόεδρος ΠΟΕΔ
Actions: E-mail | Permalink |