29

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Λευκωσία, 26 Μαΐου, 2017

Προς όλα τα μέλη,

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ 2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας της Οργάνωσής μας για την τριετία 2017– 2020, κρίνουμε σκόπιμο να φέρουμε σε γνώση σας τα ακόλουθα :

1.    Οι Εκλογές (Εκλογικές Γενικές Συνελεύσεις) θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 30 του Μάη, 2017, στις 8 το πρωί, στα ακόλουθα κατά Επαρχιακό Γραφείο Κέντρα :

  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ             : Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως Στροβόλου
  • ΛΕΜΕΣΟΣ              : ΚΑ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού
  • ΛΑΡΝΑΚΑ               : Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγ. Λαζάρου
  • ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ      : Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου
  • ΠΑΦΟΣ                  : Ι΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου
  • ΜΟΡΦΟΥ               : Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας.

2.    Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται στον Εκλογικό Κατάλογο. Κανένα μέλος που δεν έχει περιληφθεί σ’ αυτόν δεν δικαιούται να ψηφίσει, εκτός ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

3.    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές - με μονόωρη μόνο διακοπή μεταξύ των ωρών 2.30 – 3.30 μετά το μεσημέρι - ως τις  7 το απόγευμα, εκτός αν εξακολουθεί να υπάρχει προσέλευση ψηφοφόρων, οπότε και η αρμόδια Εφορευτική Επιτροπή έχει δικαίωμα να παρατείνει την ψηφοφορία κατά την κρίση της.

4.    Οι ψηφοφόροι των εκτοπισμένων Ε.Γ. μπορούν, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να ψηφίζουν σε Εκλογικό Κέντρο για τα εκτοπισμένα Γραφεία άλλου Ε.Γ., ύστερα από συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων Εφορευτικών Επιτροπών.

5.    Καλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να κάμουν διευθετήσεις ώστε οι συνάδελφοι να διευκολυνθούν, όπου το πρόγραμμα το επιτρέπει, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τον ελεύθερό τους χρόνο στη διάρκεια του πρωινού.

6.    Ο Εκλογικός Κατάλογος τηρείται με σειρά Αριθμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γι’ αυτό και, για να εντοπιστεί το όνομα του εκλογέα, απαιτείται να δοθεί ο μοναδικός αυτός αριθμός του.

7.    Πώς ψηφίζετε :        

  • Χρησιμοποιήστε την πέννα που υπάρχει στον θάλαμο ή άλλη που, όμως, απαραίτητα να είναι μπλε ή μαύρου χρώματος.
  • Σημειώστε ένα από τα σημεία +, Χ ή √ στο τετράγωνο κάτω από τον συνδυασμό της Κίνησης που προτιμάτε και/ή, αν επιθυμείτε, ένα από τα πιο πάνω σημεία στο τετράγωνο απέναντι από το όνομα του/των υποψηφίου/ων της προτίμησής σας μέσα στον ίδιο αυτό συνδυασμό. Τα σημεία προτίμησης απέναντι από το όνομα υποψηφίων θα καθορίσουν ποιοι από τους υποψήφιους κάθε συνδυασμού θα εκλεγούν, με βάση το συνολικό αριθμό εδρών που αυτός θα εξασφαλίσει. 
  • Ο ανώτατος αριθμός σημείων προτίμησης είναι, κατά Επαρχιακό Γραφείο, όπως πιο κάτω :

ΛΕΥΚΩΣΙΑ                            :           9

ΛΕΜΕΣΟΣ                             :           6

ΛΑΡΝΑΚΑ                             :           4

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ                    :            3

ΠΑΦΟΣ                                  :           3

ΜΟΡΦΟΥ                               :           1

ΚΕΡΥΝΕΙΑ                             :           1

Ας σημειωθεί ότι ψηφοδέλτιο στο οποίο υπάρχει ένα από τα σημεία ψηφοφορίας σε περισσότερους από ένα συνδυασμούς θεωρείται άκυρο.

Άκυρο θεωρείται, επίσης, ένα ψηφοδέλτιο, αν σε αυτό υπάρχουν σημεία προτίμησης σε υποψήφιους διάφορων συνδυασμών.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε πως η Οργάνωση αποδίδει τεράστια σημασία στην από κάθε άποψη άρτια οργάνωση των Εκλογών και επιδιώκει όπως αυτές διεξαχθούν ομαλά και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με ωριμότητα και σε ήπιο, δημοκρατικό κλίμα, όπως αρμόζει σε υπεύθυνους πνευματικούς ανθρώπους και όπως έπρατταν ως σήμερα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ.

Actions: E-mail | Permalink |