06

Ενημερωτικό Έντυπο για Γονείς

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  Π.Ο.Ε.Δ.

Γιατί απεργούμε;

Αγαπητοί γονείς,

Η Π.Ο.Ε.Δ. διαμαρτύρεται για την πολιτική που η Κυβέρνηση εφαρμόζει στην Εκπαίδευση σε σχέση με το Νέο Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών, με συνέπεια μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, που για σειρά χρόνων (μέχρι και δέκα), υπηρετούν ως Συμβασιούχοι και Αντικαταστάτες να κινδυνεύουν να απωλέσουν την εργασία τους. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατά αντίφαση αποφάσεων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών της Κύπρου, δεν λαμβάνει τις δέουσες πολιτικές αποφάσεις για διασφάλισή τους. Συγκεκριμένα, για τους Συμβασιούχους και Αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς το ΥΠΠ δεν αναγνωρίζει την υποχρέωσή του για μετατροπή του καθεστώτος εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, όπως γίνεται σε όλο τον Δημόσιο Τομέα.

Ως εκ τούτου στο πλαίσιο της απόφασης του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ,  οι συνάδελφοι των σχολείων των επαρχιών:

  • Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου θα κατέλθουν σε ολοήμερη απεργία την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017,
  • Λεμεσού και Πάφου, θα κατέλθουν σε ολοήμερη απεργία την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017.

Λόγω της απουσίας των εκπαιδευτικών οι γονείς καλούνται να μην φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο τη μέρα αυτή.

Η ΠΟΕΔ σεβόμενη τη συνεργασία με τους γονείς αλλά και την όλη εργασία στα σχολεία καλεί τους διδασκαλικούς συλλόγους, αν κατά την ημερομηνία που ορίστηκε για την επαρχία τους έχουν προγραμματισμένη δραστηριότητα (Τελική Γιορτή, Τελική Εκδρομή ή άλλες δράσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν) τότε να μεριμνήσουν να απεργήσουν κατά την ημερομηνία που εφαρμόζεται το μέτρο σε άλλες επαρχίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ / ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ / ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ………………………………………………….

Σε ό, τι αφορά στο σχολείο ………………………………………………………, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του θα απεργήσει την ……….., ….. Ιουνίου 2017.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |