06

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

2010-2011 Εστιατόρια στη Βάσα τιμοκατάλογος

Η ΠΟΕΔ ανακοινώνει ότι τα δημοτικά σχολεία μας μπορούν να επισκέπτονται το Εκπαιδευτικό Μουσείο της ΠΟΕΔ «Το σχολείο στη Βάσα θυμάται…», που βρίσκεται στην κοινότητα Βάσας Κοιλανίου, στα κρασοχώρια Λεμεσού, από τις 18 Οκτωβρίου 2010 και έπειτα.

Στο Μουσείο λειτουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να διαχειρίζεται δάσκαλος, η απόσπαση του οποίου, σύμφωνα με ρητές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και αναμένεται να γίνει σύντομα. Σχετικές οδηγίες θα αποσταλούν στα σχολεία, ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος.

Το Μουσείο καλύπτει τόσο την ιστορία της κοινότητας, όσο και αυτή της Κυπριακής Δημοτικής Εκπαίδευσης στην ύπαιθρο την περίοδο της Τουρκοκρατίας και Αγγλοκρατίας. Έχει καίριο εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι μάθημα ιστορίας και αισθητοποίησης της εκπαιδευτικής μας παράδοσης. Το παιδί αλλά και ο ενήλικας επισκέπτης είναι ο ενεχόμενος αναγνώστης της ιστορίας, ο οποίος με τα χρώματα άλλων εποχών και με την μαγεία πλήθους εικόνων βιώνει το μεγάλο μυστήριο της παιδείας.

Η Βάσα Κοιλανίου προσφέρεται για εκδρομή όχι μόνο για το Μουσείο Εκπαίδευσης αλλά και για μια σειρά από άλλους λόγους. Είναι ασφαλές χωριό, αποτελεί ολόκληρο ένα ζωντανό παράδειγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής και μπορεί να γίνει σ’ αυτό ένας επωφελής περίπατος των παιδιών, μπορούν να δουν παραδοσιακά σπίτια, την εκκλησία, το σπήλαιο του Απ. Τίμωνα, μεσαιωνικά γεφύρια κλπ. Στη Βάσα λειτουργούν τρία παραδοσιακά εστιατόρια: “Το Παλάτι”, “Ο Πύρκος” και “Αριάδνη”.

Το Μουσείο είναι ανοικτό και τα Σαββατοκυρίακα μεταξύ των ωρών 11:00 – 16:00.

Επικοινωνία: Για να διευθετήσετε εκδρομή στο χωριό με επίσκεψη στο Μουσείο ΠΟΕΔ, χρειάζεται να γίνει επικοινωνία με την κοινότητα στα τηλ 97-677262, 25-945454.

(Επισυνάπτεται μενού και τιμές των εστιατορίων, όπως μας έχουν δοθεί από τα τρία εστιατόρια της Βάσας. Ισχύουν ακριβώς οι ίδιες τιμές και το ίδιο μενού και στα τρία εστιατόρια).            

                                                        ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ
 

Actions: E-mail | Permalink |