(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

NO Image:
20
Συμμετοχή της ΠΟΕΔ στα μέτρα αντίδρασης για προάσπιση της Α.Τ.Α.

Η ΠΟΕΔ συμμετέχει στα μέτρα αντίδρασης που αποφάσισαν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Κύπρου, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της Α.Τ.Α. και επέκτασή της για όλους τους εργαζόμενους, την προσεχή Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
13
70χρονα ΠΟΕΔ

Η 9η Απριλίου 1953, καταγράφεται ως η μέρα ίδρυσης της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ). Φέτος η Οργάνωσή μας συμπληρώνει 70 χρόνια αγώνων, δράσης και προσφοράς.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
11
Λανθασμένοι χειρισμοί ΥΠΑΝ και Κυβέρνησης υπονομεύουν την Επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Η ΠΟΕΔ και οι Οργανωμένοι Γονείς, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη σταδιακή επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να καλύπτει σε βάθος τριετίας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. ΥΠΑΝ και Κυβέρνηση υπονόμευσαν, μέσα από τους κακούς χειρισμούς τους, μια εκπαιδευτική πολιτική, που η φιλοσοφία της είναι σωστή, αφού έχει θετικό αντίκτυπο τόσο εκπαιδευτικά όσο και κοινωνικά και έχει καταλήξει, αδίκως, σε πεδίο σύγκρουσης.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
09
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για αξιοποίηση εστιατορίου ΠΟΕΔ στις Πλάτρες

H ΠΟΕΔ ανακοινώνει ότι ενδιαφέρεται για συνεργασία με ιδιώτες, για την αξιοποίηση του εστιατορίου στα εξοχικά της ΠΟΕΔ στις Πλάτρες. Η ΠΟΕΔ είναι ανοικτή σε προτάσεις από ενδιαφερόμενους, σε ένα όμορφο περιβάλλον, με πολύ καλές συνθήκες εργασίας και μεγάλο αριθμό πελατών. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99431467 ή 99406660 (08:00-13:30) καθημερινά.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
05
Επέκταση Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης – Καταδικάζουμε  την αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί από τον Υπουργό Παιδείας

Μετά την καταψήφιση από τη Βουλή, της αναπομπής της Νομοθεσίας για σταδιακή επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να καλύπτει σε βάθος τριετίας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, ΠΟΕΔ και Οργανωμένοι Γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης, σημειώνουν τα εξής: Θέση των δύο Οργανώσεων ήταν και είναι η καθιέρωση, θεσμοθέτηση και εφαρμογή της Δωρεάν Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από τα 4 έτη, με σωστό σχεδιασμό, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου. Όλες οι εισηγήσεις και τοποθετήσεις των Οργανώσεων στηρίζονται σε αυτή τη βασική αρχή, κάτι που κατατέθηκε και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Επισημαίνουμε ότι, παρόμοιος σχεδιασμός, είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση της αύξησης του ορίου εισδοχής στο Δημοτικό, χωρίς να χρειαστεί η επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
21
Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Η ΠΟΕΔ εύχεται στα μέλη και τους συνεργάτες της Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με την ευχή για έναν κόσμο χωρίς βία, γεμάτο Αγάπη και Ειρήνη! Η γέννηση του Σωτήρα που φέρνει στον κόσμο τη χαρά, την αλήθεια, την ελπίδα και το θάρρος, ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερο φως. Η νέα χρονιά ας φέρει και στην πατρίδα μας, που παραμένει για 48 χρόνια κατεχόμενη, την ελπίδα για Ελευθερία!

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
19
Δημιουργία Ιστορικού Αρχείου Ελληνικής Εκπαίδευσης της Κύπρου

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και στην αναφερόμενη σε αυτό εγκύκλιο ημερομηνίας 10 Νοεμβρίου 2022, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα: Η δημιουργία Ιστορικού Αρχείου Ελληνικής Εκπαίδευσης της Κύπρου, είναι ένα πολύ σπουδαίο και σημαντικό εγχείρημα. Αναντίλεκτα είναι κάτι το οποίο απουσιάζει από τη χώρα μας, πέραν ιδιωτικών πρωτοβουλιών και προσπαθειών. Σημειώνουμε δε ότι ως Οργάνωση, μέσα από τη δημιουργία του Μουσείου Εκπαίδευσης – ΠΟΕΔ, δηλώσαμε και δηλώνουμε τη στήριξή μας στην προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης στις επόμενες γενεές, της ιστορίας της Ελληνικής Εκπαίδευσης της Κύπρου.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
15
Αποτελέσματα Παγκύπριων Καταστατικών Συνελεύσεων ΠΟΕΔ–Δεκέμβριος 2022

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι Παγκύπριες Καταστατικές Συνελεύσεις ΠΟΕΔ, με σημαντική προσέλευση των μελών της Οργάνωσης. Συγκεκριμένα προσήλθαν στις κάλπες 2800 μέλη, υπερψηφίζοντας την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, με ποσοστό πέραν του 96% θετικές ψήφοι. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα, που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν, προσήλθαν στις κάλπες και με την ψήφο τους, εξουσιοδότησαν την Οργάνωση να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
13
Καταστατικές Γενικές Συνελεύσεις - Τοποθετήσεις Κινήσεων ΠΟΕΔ

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή Ενημερωτική Γενική Συνέλευση των Μελών, για την Παγκύπρια Καταστατική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15  Δεκεμβρίου 2022.  Διαβάσετε τις τοποθετήσεις των προέδρων των τεσσάρων Κινήσεων: 

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
09
ΠΟΕΔ: Καταστατικές Συνελεύσεις στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χθεσινή του συνεδρία, επικύρωσε το ψήφισμα που αφορά την Παγκύπρια Καταστατική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 13,14 και 15  Δεκεμβρίου 2022.  Με τις προτεινόμενες αλλαγές το ΔΣ ΠΟΕΔ στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του καταστατικού της Οργάνωσης και στην αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της, με σκοπό την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα. Σημειώνουμε ότι πριν από την ψηφοφορία, θα προηγηθεί Διαδικτυακή Ενημερωτική Γενική Συνέλευση των Μελών, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 15:30.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
Page 3 of 82First   Previous   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last