(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

NO Image:
16
Ο ΥΠΑΝ επιδιώκει την κρίση στην Εκπαίδευση

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι η ΠΟΕΔ και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα ακολουθήσουν την τακτική του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος προφανώς για δικούς του προσωπικούς λόγους, επιδιώκει την κρίση στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας του. Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο ίδιο προκλητικό ύφος, αλλά δεν θα το πράξουμε. Είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι δημαγωγοί ή πολιτικοί. Δεν λειτουργούμε με προσωπικές ατζέντες, εξού και οι αποφάσεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ληφθεί ομόφωνα από τα Συλλογικά Όργανα της ΠΟΕΔ. Η κοινωνία μάς κρίνει και η ιστορία θα καταγράψει ποιος παραπλανεί και ποιος αναζητά την αναταραχή, προφανώς με συγκεκριμένα κίνητρα. Για εμάς είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ΥΠΑΝ επιδιώκει την κρίση στον χώρο της Εκπαίδευσης.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
15
Η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου.

Η στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Το Δημόσιο Σχολείο χρειάζεται τη δυναμική και άμεση στήριξή μας!  Επιβάλλεται η αντίδραση, όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και του κάθε πολίτη, που αντιλαμβάνεται ότι το αγαθό της Παιδείας δεν μπορεί να μετατραπεί σε κουπόνια! Χρειάζεται τη στήριξη και του κάθε γονέα, που αντιλαμβάνεται ότι του στερούν το δικαίωμα πρόσβασης του παιδιού του σε Δημόσιο Σχολείο. Πρώτοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να διαφυλάξουμε το δικαίωμα του κάθε παιδιού, ώστε να έχει πρόσβαση στο Δημόσιο Σχολείο. Δίνουμε όλες και όλοι το παρόν μας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, η ώρα 16:00, έξω από το Προεδρικό. Έστω και την υστάτη, θα καλέσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως παρέμβει, για την αναθεώρηση των πιο πάνω σχεδιασμών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της  Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
11
Ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΠΟΕΔ – Διαμαρτυρία έξω από Προεδρικό για Προδημοτική Εκπαίδευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χθεσινή του συνεδρία και αφού αξιολόγησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και η οποία αφορά τον σχεδιασμό της εφαρμογής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης,  αποφάσισε ομόφωνα όπως, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, σε ώρα που θα καθοριστεί στη συνέχεια. Παράλληλα το ΔΣ ΠΟΕΔ έχει αποφασίσει όπως προχωρήσει και σε Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου, ώστε να δοθεί εξουσιοδότηση στην Οργάνωση για δυναμικά μέτρα αντίδρασης, σε περίπτωση που χρειαστεί.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
09
Η ΠΟΕΔ αντιτάσσεται στην προσπάθεια υπονόμευσης  της Δημόσιας Προδημοτικής Εκπαίδευσης

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε όπως πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για το ζήτημα της προς τα κάτω επέκτασης της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Σημειώνουμε για άλλη μια φορά ότι, η ΠΟΕΔ συμφωνεί με την προς τα κάτω ηλικιακή επέκταση του ορίου εισδοχής στην υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των 4 χρόνων, όμως θέση της Οργάνωσης είναι ότι το κάθε παιδί δικαιούται να έχει πρόσβαση σε Δημόσιο Σχολείο. Ως εκ τούτου, η εν λόγω πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους σχεδιασμούς, ώστε να μην στερεί σε κανένα παιδί το δικαίωμα πρόσβασης στη Δημόσια Προδημοτική.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
08
Εκπαιδευτικές Οργανώσεις: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Αρχιεπίσκοπου Χρυσοστόμου Β’.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπου Χρυσοστόμου Β’.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
27
Καθυστέρηση στην πλήρη στελέχωση των σχολείων ΔΡΑΣΕ+

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ εκφράζει τη δυσφορία του αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη στελέχωση των σχολικών μας μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕ+» (πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης»), κάτι που επηρεάζει δυσμενώς τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
26
Ζητούμενο η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε συνεδρία του, μελέτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την ψήφιση της νομοθεσίας για τη διασφάλιση του εργασιακού δικαιώματος των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών και την απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αναπομπή του νόμου. Η ΠΟΕΔ θεωρεί αναγκαία τη διασφάλιση του εργασιακού δικαιώματος των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών, κατά τον ίδιο τρόπο που ισχύει για όλη τη Δημόσια Υπηρεσία, ώστε να υπάρξει ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων αορίστου χρόνου. 

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
25
Υποχρέωση της Πολιτείας η στήριξη του Δημόσιου Σχολείου

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ διαφωνούν κάθετα με τον τρόπο που επιχειρεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, από την ηλικία των 4 ετών. Ταυτόχρονα, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ότι η πιο πάνω απαράδεκτη απόφαση, θα ανοίξει το δρόμο για αντίστοιχες πρακτικές σε ολόκληρη τη Δημόσια Εκπαίδευση.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
21
ΠΟΕΔ: σε τροχιά αντίδρασης με στόχο την προστασία του αγαθού της Δημόσιας Παιδείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χτεσινή του συνεδρία, μελέτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τον τρόπο που επιχειρεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, από την ηλικία των 4 ετών. Σημειώνουμε για πολλοστή φορά ότι η ΠΟΕΔ συμφωνεί πλήρως με την προς τα κάτω επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, αλλά διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο που το ΥΠΑΝ επιχειρεί να την εφαρμόσει.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
18
Ικανοποίηση συνδικαλιστικών οργανώσεων για το Συνταξιοδοτικό

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που υπέγραψαν τις συμφωνίες με το Κράτος για το Συνταξιοδοτικό Σχέδιο στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα «εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση χθες της κατ’ άρθρο συζήτησης των σχετικών Νομοσχεδίων ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
Page 5 of 82First   Previous   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Next   Last