(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

NO Image:
13
Επιστολή ΠΟΕΔ σε Υπουργό Μεταφορών: Νομοθεσία που αφορά παιδικά καθίσματα σε λεωφορεία για παιδιά κάτω των 6 ετών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και ενόψει των χαλαρώσεων των πρωτοκόλλων και της έναρξης εκδρομών από τις σχολικές μονάδες, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε το πρόβλημα που προέκυψε με σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια και καθιστά τη διενέργεια εκδρομών από τα Νηπιαγωγεία μας εξαιρετικά δύσκολη.

Ως εκ τούτου ζητούμε όπως οριστεί συνάντηση με τη Γραμματεία ΠΟΕΔ προς συζήτηση του εν λόγω θέματος με στόχο την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
13
Επιστολή ΠΟΕΔ σε ΥΠΠΑΝ: Αύξηση Διοικητικού Χρόνου Διευθυντικής Ομάδας σχολικών μονάδων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε εκ νέου το πάγιο αίτημα της ΠΟΕΔ που αφορά στην ανάγκη αύξησης του διοικητικού χρόνου των Διευθυντριών – Διευθυντών και τον κατά αντιστοιχία μηδενισμό του διδακτικού τους χρόνου. Επιτακτική ανάγκη είναι και η αύξηση του διοικητικού χρόνου των Βοηθών Διευθυντών/Διευθυντριών.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
13
Επιστολή ΠΟΕΔ σε ΥΠΠΑΝ: Διορισμός αντικαταστατών/ριών εκπαιδευτικών δημοτικής εκπαίδευσης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεις της εγκυκλίου ημερομηνίας 23 Φεβρουαρίου 2022, θα θέλαμε να σημειώσουμε την επιτακτική ανάγκη όπως η εν λόγω πρακτική διορισμού αντικαταστατών με πλήρες ωράριο, συνεχίσει τόσο μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς όσο και στην επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό προκύπτει από τις συνεχιζόμενες μεγάλες ανάγκες για αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών που δικαιολογημένα απουσιάζουν.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
08
Επιστολή ΠΟΕΔ σε ΥΠΠΑΝ: Δημιουργία νέων Οργανικών θέσεων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτική-Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση) – Μονιμοποιήσεις

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνεχεία προηγούμενων επιστολών της Οργάνωσης, τόσο προς εσάς όσο και προς τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ, ζητούμε όπως διευθετηθεί συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο σύναψης νέας συμφωνίας μεταξύ ΥΠΠΑΝ και ΠΟΕΔ για δημιουργία νέων οργανικών θέσεων στη Δημοτική Εκπαίδευση (Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση).

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
08
Επιστολή ΠΟΕΔ σε Γενικό Διευθυντή ΥΠΠΑΝ: Σύστημα δήλωσης αναγκών αντικαταστάσεων σχολείων

Με ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου οι διευθύνσεις των σχολείων θα μπορούν να δηλώνουν απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες τα δεδομένα της αντικατάστασης οποιαδήποτε μέρα ή ώρα, η όλη διαδικασία θα βελτιωθεί σημαντικά και θα μπορεί να διεξάγεται διαγωνισμός όλες τις μέρες της βδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου. Ταυτόχρονα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα μπορούν οι διευθύνσεις των σχολείων να καταγράφουν περισσότερα στοιχεία για κάθε αντικατάσταση, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες στους αντικαταστάτες και στις αντικαταστάτριες, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία επιλογής αντικαταστάσεων.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
07
Επιστολή ΠΟΕΔ σε Υπουργό Υγείας: Μείωση διαγνωστικών ελέγχων σε παιδιά και εκπαιδευτικούς

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και λαμβάνοντας υπόψη ότι το Υπουργείο σας μελετά το ενδεχόμενο επιπλέον χαλαρώσεων στα μέτρα για αντιμετώπιση της Πανδημίας και διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου σε παιδιά μία φορά την εβδομάδα αντί δύο, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το αίτημα της Οργάνωσης όπως σε ένα πλαίσιο μείωσης των διαγνωστικών ελέγχων σε παιδιά και εκπαιδευτικούς εξεταστεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί το χρονικό διάστημα ισχύς της αρνητικής διαγνωστικής εξέτασης (Rapid test) που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί που δεν κατέχουν εν ισχύ πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να παραστούν στην εργασία τους (τη δεδομένη στιγμή απαιτείται διαγνωστικός έλεγχος 48 ωρών με αρνητική ένδειξη).

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
03
ΠΟΕΔ Λεμεσού: Διοργάνωση φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα για ενίσχυση οικογένειας συναδέλφου που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες λόγω προβλημάτων υγείας

Το Επαρχιακό Γραφείο Π.Ο.Ε.Δ. Λεμεσού διοργανώνει Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Αγώνα μεταξύ των Ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΟΕΔ ΛΕΜΕΣΟΥ και ΠΟΕΔ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ-ΜΟΡΦΟΥ  την Τετάρτη, στις  27 Απριλίου 2022, στις 7:00μ.μ., στο Γήπεδο Πολεμιδιών «Δεν ξεχνώ- Επιστροφή». Η τιμή εισιτηρίου έχει οριστεί στα 5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα δοθούν προς ενίσχυση της οικογένειας συναδέρφου που αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας μέλους της οικογένειάς της.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
01
Θεατρική παράσταση ΠΟΕΔ Λευκωσίας, Κερύνειας, Μόρφου: "Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ"

Οι επαρχιακές επιτροπές Λευκωσίας, Μόρφου, Κερύνειας, στα πλαίσια της προσφοράς προς τα μέλη τους, απευθύνονται στους συναδέλφους/ισσες και στα παιδιά τους, μέσα από τη θεατρική παράσταση: "Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ". Πασχαλινό δώρο με συμβολισμούς, για ολόκληρη την οικογένεια

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
31
Επιστολή ΠΟΕΔ σε Π.Ι. για συμμετοχή μαθητών/τριών Α’ Δημοτικού στην παγκύπρια χορήγηση του Δοκιμίου Α’ τάξης για τη σχολική χρονιά 2021 - 2022

Επιστολή ΠΟΕΔ σε Π.Ι. για συμμετοχή μαθητών/τριών Α’ Δημοτικού στην παγκύπρια χορήγηση του Δοκιμίου Α’ τάξης για τη σχολική χρονιά 2021 - 2022.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
29
Ομάδα Τέχνης ΠΟΕΔ Λευκωσίας: Πολύμορφη Εικαστική Δράση «Αναζητώντας την Ελευθερία και την Ειρήνη»

Η Ομάδα Τέχνης Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας προσκαλεί τους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης στην Πολύμορφη Εικαστική Δράση που οργανώνει με τίτλο «Αναζητώντας την Ελευθερία και την Ειρήνη». Μέσα από αυτή τη δράση θα γίνει προσπάθεια παιδαγωγικής και εικαστικής προσέγγισης των εννοιών της ελευθερίας και της ειρήνης. Η δράση αυτή περιλαμβάνει επιμόρφωση εκπαιδευτικών, διάχυση στα σχολεία, παραγωγή εικαστικών έργων από τα παιδιά και δημιουργία μίας συλλογικής, εικαστικής εγκατάστασης με τα έργα των παιδιών στην Πλατεία Ελευθερίας καθώς και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
Page 6 of 77First   Previous   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Next   Last