Παρουσιάστηκε σήμερα στις Οργανώσεις η πρόταση για το Συνταξιοδοτικό (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών η προκαθορισμένη συνάντηση μεταξύ των ηγεσιών των Οργανώσεων του Κρατικού Τομέα και του Υπουργού Οικονομικών στην παρουσία και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου.  

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ Αμμοχώστου: Διαγωνισμός ζωγραφικής και ποιήματος προς τιμή του ήρωα δάσκαλου Φώτη Πίττα (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)

H Επαρχιακή Επιτροπή ΠΟΕΔ Αμμοχώστου αποφάσισε για φέτος, αντί του μνημοσύνου του ήρωα Φώτη Πίττα, που η διεξαγωγή του, λόγω των μέτρων για τον COVID-19, δεν μπορεί να γίνει όπως τα προηγούμενα χρόνια και θέλοντας να αποδώσει στον ήρωα την τιμή που του αξίζει, να γίνουν τα πιο κάτω:

 

1. Το κάθε τμήμα των σχολείων της επαρχίας μας, να αφιερώσει τουλάχιστον μία διδακτική περίοδο για να τιμήσει τη μνήμη του ήρωα.

2. Προσφορά €300 στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, εις μνήμη του ήρωα.

3. Προκήρυξη διαγωνισμού ζωγραφικής και ποιήματος για τη ζωή και τη δράση του ήρωα Φώτη Πίττα: «Παιδιά και Εκπαιδευτικοί αποτυπώνουν σε χαρτί τη ζωή και την προσφορά του ήρωα δασκάλου Φώτη Πίττα».

Διαβάστε περισσότερα
Άμεση και ουσιαστική στήριξη των σχολικών μονάδων από την Πολιτεία: στόχος η φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών στα σχολεία (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ επανειλημμένα κατέθεσε, τόσο στα συναρμόδια Υπουργεία όσο και σε συναντήσεις με ειδικούς, σειρά από απόψεις και εισηγήσεις οι οποίες πιστεύουμε ότι θα βοηθούσαν στο να υπάρχει πλαίσιο ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μας μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα
Υποστήριξη ΠΟΕΔ στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Το σχολείο αφηγείται» (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ ενημερώνει τα μέλη της για τον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Το σχολείο αφηγείται»

Διαβάστε περισσότερα
Κοινή ανακοίνωση Οργανώσεων για απασχόληση με αγορά υπηρεσιών (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Σήμερα 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, για συζήτηση του θέματος της «απασχόλησης με αγορά υπηρεσιών από εκπαιδευτικούς στα Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Διαβάστε περισσότερα
Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Μετά από απόφαση του διδασκαλικού συλλόγου του Γ’ Δημοτικό Σχολείου Ιδαλίου και την ομόφωνη υιοθέτησή της από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, η ΠΟΕΔ ανακοινώνει στάση εργασίας των μελών της-εκπαιδευτικών του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, από τις 07:30 π.μ. μέχρι και τις 09:05 π.μ..

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή Εκπαιδευτικών Οργανώσεων σε Υπουργό Υγείας: Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών σε προαιρετική βάση (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της επιστολής που σας έχουμε αποστείλει αλλά και της δημόσιας συζήτησης που γίνεται και αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας και τους εμβολιασμούς, επιθυμούμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς ΔΔΕ: Άμεσες ενέργειες για κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια δυσκολία των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν επαρκώς στις έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας, ζητούμε όπως προχωρήσετε άμεσα σε ενέργειες για υλοποίηση των πιο κάτω εισηγήσεών μας.

Διαβάστε περισσότερα
38. Οδηγίες ΠΟΕΔ για αξιολόγηση μαθητή/μαθήτριας (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021) (ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)

Σχετικά με τη συμπλήρωση της Σχολικής Έκθεσης Προόδου (Σ.Ε.Π.), η οποία θα συμπληρωθεί από τους συναδέλφους εντός Μαρτίου, η ΠΟΕΔ υπενθυμίζει τα πιο κάτω.

Διαβάστε περισσότερα
Κοινή διακήρυξη των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΕΔ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις της Κύπρου, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συνδικάτων για την Εκπαίδευση - ETUCE, με αφορμή την 8η  Μαρτίου, η οποία είναι η ημέρα του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των γυναικών, χαιρετίζουν για μία ακόμη φορά όλες τις εργαζόμενες γυναίκες και διακηρύττουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ισότητα των φύλων ακολουθώντας όλα τα θεμελιώδη βήματα προς την ανάπτυξη της πολιτικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των γυναικών με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα
Page 2 of 100First   Previous   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last