Αποστολή επιστολών από τις σχολικές μονάδες για ενημέρωση ΥΠΠ (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Προς Διευθυντές/ντριες, Διευθύνοντες/ουσες
Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης

Η ΠΟΕΔ προτρέπει όλες τις σχολικες μονάδες όπως αποστείλουν ΑΜΕΣΑ επιστολές στα οικεία Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας, για να ενημερώσουν την αρμόδια αρχή, όπως αναφέρεται και σε σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠ, για τις συνθήκες και συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του πρωτόκολλου ασφάλειας και υγείας ή/και που σχετίζονται με άλλα ζητήματα ή/και ελλείψεις που παρουσιάζονται στο δικο τους σχολείο, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Τονίζουμε πως είναι ευθύνη της Αρμόδιας Αρχής η εξεύρεση λύσεων.   
Δείγματα επιστολών που μπορούν να αξιοποιηθούν από ατα σχολεία επισυνάπτονται στα πιο κάτω αρχεία. Νοείται ότι το κάθε σχολείο θα προσαρμόσει τις επιστολές στις δικές του ιδιαιτερότητες και συνθήκες.

ΔΕΙΓΜΑ 1
ΔΕΙΓΜΑ 2

 

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Γενικό Διευθυντή ΥΠΠ κ Κύπρο Κυπριανού για Αδείες λειτουργών Δημοτικής — Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης σε περίπτωση Καραντίνας (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Με την παρούσα επιστολή σας παρακαλούμε όπως ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό ο τρόπος με τον οποίο το ΥΠΠΑΝ θα χειριστεί τις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που αναγκαστικά θα είναι σε καραντίνα, είτε λόγω πιθανής ασθένειας τους με κορωνοΐο είτε λόγω υποχρέωσής τους βάσει διαταγμάτων, είτε μετά από ταξίδι σε χώρες κατηγορίας Γ είτε μετά από επαφή τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διαβάστε περισσότερα
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020-21 ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Προς Διευθυντές/ντριες, Διευθύνοντες/ουσες
Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης

Παρακαλούμε όλες τις σχολικες μονάδες όπως συμπληρώσουν την πιο κάτω έρευνα της Οργάνωσης που αναφερεται στα προβλήματα που παρουσιάζονται στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  
Στην έρευνα αρχικά συμπληρώστε το email στο οποίο θα θέλατε να σας σταλεί η επιβεβαίωση της συμπλήρωσης της έρευνας. Μετά την υποβολή της απάντησής σας, μπορείτε να τροποποιήσετε τις απαντήσεις σας πατώντας στο σχετικό link που θα σας έχει σταλεί στο απαντητικό email που θα σας στείλουμε.
Η συμπλήρωση παρακαλούμε όπως γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται από όλους. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Ειδικά Σχολεία.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3nPJ3Ird0KDONz9i2nRt0-Q7ooynNSqHf_J3SFNvhFGccMg/viewform?usp=sf_link

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Διαβάστε περισσότερα
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σε pdf

Η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της σε Τακτικές Επαρχιακές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν, κατά Επαρχιακό Γραφείο, στις ακόλουθες ημερομηνίες και κέντρα:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ : Δημ. Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως Στροβόλου, Παρασκευή, 4/9/2020
ΛΕΜΕΣΟΣ  : ΚΑ΄ Δημοτικό Λεμεσού, Τετάρτη, 2/9/2020
ΑΜΜ/ΣΤΟΣ: Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, Τετάρτη, 2/9/2020
ΛΑΡΝΑΚΑ  : Επαρχιακό Γραφείο ΠΟΕΔ Λάρνακας (ΠΑΣΥΔΥ), Τετάρτη, 2/9/2020
ΠΑΦΟΣ     : Επαρχιακό Γραφείο ΠΟΕΔ Πάφου, Παρασκευή, 4/9/2020
ΜΟΡΦΟΥ   : Δημοτικό Σχολείο Αστρομερίτη, Παρασκευή, 4/9/2020.

Όλες οι Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 5.00-6:00μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, στη μη
επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, το οποίο εκκρεμεί εδώ και οκτώ χρόνια και
επανέλαβαν για μία ακόμη φορά τη θέση τους για ένταξη των επηρεαζόμενων
συναδέλφων στο Κρατικό Συνταξιοδοτικό Σχέδιο. οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις
τόνισαν ότι η καθυστέρηση στην επίλυσή του, προκαλεί σωρεία προβλημάτων ειδικά
για εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν αφυπηρετήσει και δεν έχουν λάβει
κανένα συνταξιοδοτικό ωφέλημα.

Διαβάστε περισσότερα
Θέμα: Συνταξιοδοτικό Σχέδιο Νεοεισερχομένων Εκπαιδευτικών (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις επανέλαβαν την πάγια θέση τους για επανένταξη όλων των εκπαιδευτικών σε Κρατικό Επαγγελματικό Σχέδιο Σύνταξης. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, αφού άκουσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις δεσμεύτηκε όπως, εντός  του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, ολοκληρώσει και παραδώσει στις Οργανώσεις την πρόταση της Κυβέρνησης, έτσι ώστε αυτή να αξιολογηθεί και να αποτελέσει τη βάση συζήτησης και διαλόγου που θα ακολουθήσει, για άμεση επίλυση του προβλήματος, που εδώ και 9 χρόνια ταλαιπωρεί τους συναδέλφους

Διαβάστε περισσότερα
Επιστροφή όλων των παιδιών και εκπαιδευτικών με ασφάλεια στις σχολικές μονάδες υπό σωστές προϋποθέσεις (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Εν κατακλείδι, η ΠΟΕΔ τονίζει για άλλη μια φορά τη μεγάλη αναγκαιότητα εφαρμογής ειδικών ρυθμίσεων στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση, οι οποίες θα διασφαλίσουν την ομαλή έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς 2020-21 και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων, έχοντας πάντα ως πυξίδα αλλά και πλοηγό το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας στην αποτελεσματική δημόσια εκπαίδευση. Αναμένουμε από το ΥΠΠΑΝ όπως λάβει σοβαρά τις εισηγήσεις και προτάσεις της Οργάνωσης και προβεί έγκαιρα και χωρίς άλλη καθυστέρηση στις ανάλογες ρυθμίσεις, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τα όποια προβλήματα και δυσλειτουργίες παρουσιαστούν.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ για ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ για ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΔ

Πληροφορούνται οι συνάδελφοι - μέλη της Π.Ο.Ε.Δ. ότι οι φετινές αναβληθείσες Εκλογικές Γενικές Συνελεύσεις Δασκάλων (ΕΚΛΟΓΕΣ 2020) θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 24 του Σεπτέμβρη, 2020, στις 7.30 το πρωί, στα ακόλουθα Επαρχιακά Γραφεία:

Διαβάστε περισσότερα
Έρευνα «Πανδημία Covid-19 και η Επιρροή της στην Εκπαιδευτική Πραγματικότητα» (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας της ΠΟΕΔ με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η Οργάνωση ενημερώνει τους συναδέλφους δημοτικής εκπαίδευσης για την Έρευνα «Πανδημία Covid-19 και η Επιρροή της στην Εκπαιδευτική Πραγματικότητα» και καλεί όσους/όσες το επιθυμούν να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο στον σύνδεσμό:

https://forms.gle/ZYCVr5MnrmyRK7kL6 

Ακολουθεί σχετική επιστολή από την επιστημονική ομάδα που διενεργεί την έρευνα.  

Διαβάστε περισσότερα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔ (το αρχείο ανανεώνεται...) (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι πιο κάτω προσφορές δημοσιεύονται όπως έχουν αποσταλεί από τις ξενοδοχειακές μονάδες για τα μέλη της ΠΟΕΔ, για διαμονή τους μήνες Ιούλιο και Αυγουστο του 2020 :

Ειδικές προσφορές για μέλη ΠΟΕΔ από Cooptravel ( AQUASOL HOLIDAY WATERPARK RESORT στην Πάφο - NARCISSOS WATERPARK RESORT στον Πρωταρά - RODON HOTEL 3* στον Αγρό)

AQUAMARE BEACH HOTEL &SPA - ΠΑΦΟΣ

ADAMS BEACH HOTEL – ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Tasia Maris Beach Hotel & Spa adults only -ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

CORAL BEACH HOTEL & RESORT - ΠΑΦΟΣ

Kokkinos Boutigue Hotel - Πρωταρας

PAPHOS GARDENS - ΠΑΦΟΣ

ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΑΡΓΑΚΑ - ΠΑΦΟΣ

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΜΑΡΜΑΡΑΣ _ΛΥΣΟΣ - ΠΑΦΟΣ

 

Διαβάστε περισσότερα
Page 9 of 100First   Previous   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Next   Last