Entries for Ιανουάριος 2022

13
Εκδήλωση ΠΟΕΔ - ΟΕΛΜΕΚ - ΟΛΤΕΚ: "Μίκης Θεοδωράκης:  Το Μεγαλειώδες συναπάντημα  Μουσικής και Γραμμάτων"

Oι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωση που διοργανώνουν προς τιμή του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: "Μίκης Θεοδωράκης: Το Μεγαλειώδες συναπάντημα Μουσικής και Γραμμάτων"

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
13
Επιστολή ΠΟΕΔ προς Υπουργό Παιδείας αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας

Η ΠΟΕΔ έχει αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας. 

[Read the rest of this article...]

ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΥΠΠΑΝ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Actions: E-mail | Permalink |
12
Έκτακτες Παγκύπριες Γενικές Συνελεύσεις ΠΟΕΔ - 15/1/2022

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, συγκαλούνται Έκτακτες Παγκύπριες Γενικές Συνελεύσεις όπου θα διεξαχθεί ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Οργάνωσης, με σκοπό την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για λήψη πιθανών μέτρων αντίδρασης, μη αποκλειομένων και των απεργιακών, ΄όταν αυτό κριθεί αναγκαίο, σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα ελλιπή μέτρα προστασίας που λήφθηκαν κατά της Πανδημίας Covid-19, στις σχολικές μονάδες, καθώς και την αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη διαφορετική αντιμετώπιση της Προδημοτικής, της Ειδικής και της Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 16:00.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
08
Απαράδεκτη η επιλεκτική εφαρμογή μέτρων και η διαχείριση της πανδημίας στα Δημόσια Σχολεία

Για άλλη μια φορά λήφθηκαν αντιφατικές αποφάσεις σε ότι αφορά την Πανδημία στον χώρο της Παιδείας, οι οποίες δημιουργούν σοβαρά θέματα ασφάλειας και υγείας για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Η ΠΟΕΔ εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την επιλεκτική εφαρμογή μέτρων στα Δημόσια Σχολεία και τον απαράδεκτο διαχωρισμό της Προδημοτικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης από τη Δημοτική.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
05

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σημειώνουμε ότι η ΠΟΕΔ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας και εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τον πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και επαφών που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα και την επικράτηση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης όμικρον, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τις σχολικές μας μονάδες με την επαναλειτουργία τους. Θέση της Οργάνωσης μας, ήταν και είναι η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών. Εάν και εφόσον οι ειδικοί  κρίνουν ότι τα σχολεία μπορούν να επαναλειτουργήσουν με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών, επιβάλλεται να γίνουν όλα όσα πρέπει έτσι ώστε το άνοιγμα να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες ασφάλειας και με πλήρη στελέχωση.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
Page 2 of 2First   Previous   1  [2]  Next   Last