Entries for Νοέμβριος 2022

22
ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

Με μέριμνα των Επαρχιακών Γραφείων ΠΟΕΔ: Λεμεσού, Αμμοχώστου και Λάρνακας, διευθετήθηκαν λεωφορεία, για μεταφορά όσων συναδέλφων επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από Προεδρικό Μέγαρο, για την επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2022.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
21
Πρόσκληση ΜΜΕ στην Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για την Προδημοτική Εκπαίδευση, στο Προεδρικό Μέγαρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΠΟΕΔ  προσκαλεί τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στις 16:00. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συγκέντρωση εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις εκ μέρους των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των Οργανωμένων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης και επίδοση ψηφίσματος στον ΠτΔ. Η διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να είναι μία ώρα.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
18
Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α., δασκάλου ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ

Το Επαρχιακό Γραφείο Π.Ο.Ε.Δ. Αμμοχώστου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α., δασκάλου ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ, που θα γίνει την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Φρέναρος.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
18
Ανακοίνωση ΠΟΕΔ αναφορικά με τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, σε σχέση με τον πρόσφατο διορισμό των μελών της νέας Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, καταθέτει τα ακόλουθα: Εκφράζει τη δυσαρέσκεια αλλά και απογοήτευσή του αναφορικά με την απόφαση που έχει λάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με συγκεκριμένη επιλογή, η οποία ταυτίζεται με την κρίση του 2018, τη μεγαλύτερη ίσως κρίση που έχει προκληθεί στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης. Η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση προς τον εκπαιδευτικό κόσμο. 

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
17
Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στην Κυπριακή Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία (1960-2022)»

Ο (Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου) ΚΣΠΝΒ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας (Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την ΠΟΕΔ διοργανώνει διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο έχει χορηγό τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
16
Ο ΥΠΑΝ επιδιώκει την κρίση στην Εκπαίδευση

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι η ΠΟΕΔ και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα ακολουθήσουν την τακτική του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος προφανώς για δικούς του προσωπικούς λόγους, επιδιώκει την κρίση στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας του. Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο ίδιο προκλητικό ύφος, αλλά δεν θα το πράξουμε. Είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι δημαγωγοί ή πολιτικοί. Δεν λειτουργούμε με προσωπικές ατζέντες, εξού και οι αποφάσεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ληφθεί ομόφωνα από τα Συλλογικά Όργανα της ΠΟΕΔ. Η κοινωνία μάς κρίνει και η ιστορία θα καταγράψει ποιος παραπλανεί και ποιος αναζητά την αναταραχή, προφανώς με συγκεκριμένα κίνητρα. Για εμάς είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ΥΠΑΝ επιδιώκει την κρίση στον χώρο της Εκπαίδευσης.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
16

Ανακοίνωση της Οργάνωσης αναφορικά με τις κρατήσεις για τα εξοχικά της ΠΟΕΔ στις Πλάτρες, την περίοδο από 23/12/2022 μέχρι 8/1/2023 

[Read the rest of this article...]

εξοχικά, Πλάτρες, Χριστούγεννα 2022-2023
Actions: E-mail | Permalink |
16
Ομάδες ενδιαφερόντων ΠΟΕΔ Λευκωσίας: πολύμορφη εικαστική δράση «Αναζητώντας την Ελευθερία και την Ειρήνη»

Από τη μεγάλη εικαστική δράση των ομάδων ενδιαφερόντων της ΠΟΕΔ Λευκωσίας.  youtube.com/watch?v=gXEpks1r3hE

[Read the rest of this article...]

ΠΟΕΔ Λευκωσίας, εκδηλώσεις, κλαδικές ΠΟΕΔ, Τέχνη
Actions: E-mail | Permalink |
15
Η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου.

Η στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Το Δημόσιο Σχολείο χρειάζεται τη δυναμική και άμεση στήριξή μας!  Επιβάλλεται η αντίδραση, όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και του κάθε πολίτη, που αντιλαμβάνεται ότι το αγαθό της Παιδείας δεν μπορεί να μετατραπεί σε κουπόνια! Χρειάζεται τη στήριξη και του κάθε γονέα, που αντιλαμβάνεται ότι του στερούν το δικαίωμα πρόσβασης του παιδιού του σε Δημόσιο Σχολείο. Πρώτοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να διαφυλάξουμε το δικαίωμα του κάθε παιδιού, ώστε να έχει πρόσβαση στο Δημόσιο Σχολείο. Δίνουμε όλες και όλοι το παρόν μας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, η ώρα 16:00, έξω από το Προεδρικό. Έστω και την υστάτη, θα καλέσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως παρέμβει, για την αναθεώρηση των πιο πάνω σχεδιασμών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της  Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
11
Ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΠΟΕΔ – Διαμαρτυρία έξω από Προεδρικό για Προδημοτική Εκπαίδευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χθεσινή του συνεδρία και αφού αξιολόγησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και η οποία αφορά τον σχεδιασμό της εφαρμογής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης,  αποφάσισε ομόφωνα όπως, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, σε ώρα που θα καθοριστεί στη συνέχεια. Παράλληλα το ΔΣ ΠΟΕΔ έχει αποφασίσει όπως προχωρήσει και σε Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου, ώστε να δοθεί εξουσιοδότηση στην Οργάνωση για δυναμικά μέτρα αντίδρασης, σε περίπτωση που χρειαστεί.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
Page 2 of 3First   Previous   1  [2]  3  Next   Last