22

Θέμα: Διεξαγωγή συνεδρίου «Φωτεινές σελίδες της κυπριακής παιδικής/νεανικής λογοτεχνίας - 50 λόγοι να τη διαβάζουν τα παιδιά μας»  

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του (1974-2024), ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και την Π.Ο.Ε.Δ. και με χορηγό το Υφυπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει τo προαναφερόμενο συνέδριο. Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της κυπριακής παιδικής/ νεανικής λογοτεχνίας, μέσα από την παροχή στους/στις εκπαιδευτικούς καλών πρακτικών και εργαλείων  αξιοποίησής της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Π.Ο.Ε.Δ. (Λεωφόρος Κυρηνείας 184, 2112 Πλατύ Αγλαντζιάς), από τις 08:00 μέχρι τις 14:00.  

 

Στο συνέδριο μπορεί να συμμετάσχει ένας/μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο, με την έγκριση του/της Διευθυντή/Διευθύντριας. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι/νες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία «Ημερίδες Συνέδρια», από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι, για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων. Σχετικές οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου («Διαχείριση προφίλ» https://myprofile.pi.ac.cy/). Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και την ώρα της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης.  

 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, τα βιογραφικά σημειώματα των εισηγητριών, καθώς επίσης και περιγραφή των παρουσιάσεων επισυνάπτονται στα Παραρτήματα Α, Β και Γ, αντίστοιχα. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί θα μπορούν να εκτυπώσουν το πιστοποιητικό παρακολούθησής τους ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στον σύνδεσμο «Αρχείο Δηλώσεων», 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου.  

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ

 

Actions: E-mail | Permalink |