04

Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία

 

Θέμα: Είσοδος στον σχολικό χώρο 

Αξιότιμε κύριε,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να αναφερθούμε στο πιο πάνω θέμα και συγκεκριμένα σε όσα αναφέρονται, σχετικά (18.2.2 σ.σ.39-40), στην Εγκύκλιο ημερομηνίας 8 Αυγούστου, 2019, με θέμα «Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς και οδηγίες για ομαλή λειτουργία των σχολείων».

Προκειμένου να εφαρμοστεί σωστά και αποτελεσματικά η διαδικασία εισόδου δικαιούχου στον σχολικό χώρο κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας των σχολικών μονάδων (θυροτηλέφωνο, κάρτα επισκέπτη κ.ά.), η ΠΟΕΔ έθεσε επιτακτικά την ύπαρξη όλων των προϋποθέσεων στα σχολεία, που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει στο σχολείο να έχει γίνει η υψηλή περίφραξη βάσει των προδιαγραφών και των οδηγιών που έχουν δοθεί, να έχει τοποθετηθεί θυροτηλέφωνο στην είσοδο και να έχει διευθετηθεί το θέμα της ευθύνης ελέγχου των επισκεπτών-δικαιούχων, καθώς και το άνοιγμα της εισόδου. 

Η όλη διαδικασία εισόδου δεν θα γίνεται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, γεγονός που και το ίδιο το ΥΠΠΑΝ τόνισε με έμφαση τόσο στις συναντήσεις που είχαμε για το θέμα όσο και δημόσια.

Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις ενέργειες του ΥΠΠΑΝ για τη διαδικασία εισόδου στα σχολεία και κατά πόσο έχει συζητηθεί αυτό με τις Συντεχνίες του γραμματειακού προσωπικού, το οποίο εξ’ όσων γνωρίζουμε δεν έχει αποδεχθεί αυτό το καθήκον.

Το γεγονός ότι οι προϋποθέσεις που αναφέρουμε πιο πάνω, δεν ισχύουν σε μεγάλο αριθμό σχολείων (σημειώνουμε ακόμη και τη μη υλοποίηση της εξαγγελίας για τους φρουρούς ασφαλείας), χωρίς η ευθύνη να βαραίνει τη Διεύθυνση του σχολείου, επιβάλλει στο ΥΠΠΑΝ να αναθεωρήσει τις οδηγίες που έχει δώσει μέχρι σήμερα στα σχολεία και να τις προσαρμόσει στα υπάρχοντα δεδομένα.

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα άπτεται της Ασφάλειας και Υγείας των παιδιών στα σχολεία, ζητούμε όπως οριστεί άμεσα συνάντηση για συζήτησή του και λήψη των αποφάσεων εκείνων που μπορούν, υπό τις περιστάσεις να εφαρμοστούν στην παρούσα φάση και θα διασφαλίζουν όλα όσα απαιτούνται την προστασία των παιδιών στα σχολεία.

Παραμένουμε στη  διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ή/και πληροφορίες και διατελούμε,


 

Με τιμή,

      Ο Πρόεδρος,                               Ο Γ. Γραμματέας,


    Φίλιος Φυλακτού                          Χάρης Χαραλάμπους

Actions: E-mail | Permalink |