06

Δελτίο τύπου

Το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού «Αλεξάνδρα» παρουσιάζει το έργο ΜΑ(Ν)ΝΑ το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στο Θέατρο Ριάλτο στις 8:30 μ.μ. Πρόκειται για ένα πολυμορφικό έργο στο οποίο ο χορός, η μουσική (παραδοσιακή, θρησκευτική, σύγχρονη), ο λόγος (ποιητικός, θεατρικός και πεζός) σμίγουν για να υμνήσουν την πολυδιάστατη μορφή της Μάνας. Τη Μάνα, πρόσωπο ιερό στη ζωή του ανθρώπου, που ως «μάννα εξ ουρανού» δίνει ζωή στη ζωή.

Νανουρίσματα και ταχταρίσματα από την παράδοση του τόπου μας αποτυπώνουν την τρυφερότητα και την αγάπη της μάνας για το παιδί της. Δημοτικά τραγούδια και χοροί φανερώνουν τη θέση της σε διαφορετικές στιγμές της ζωής, αλλά και τη στάση της όταν το παιδί ξενιτεύεται ή όταν φεύγει για τον πόλεμο, ενώ στο μοιρολόι για το παιδί που χάνει ξεχειλίζει η οδύνη της απώλειας.

Στην παράσταση συμμετέχουν το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού «Αλεξάνδρα», ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Χοροπαιδεία» (Αθήνα), το Φωνητικό Σύνολο «Αλεξάνδρα», μουσικοί από την Κύπρο και την Ελλάδα. Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Χρυστάλλα Βάσου, Χάρις Πισσουρίου, Αθηνά Σάββα και Βαρβάρα Χριστοφή.

 

Ιδέα – Σύλληψη: Γιώργος Γιαλλουρίδης

Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Κολιάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Επιλογή κειμένων: Γεωργία Παναούρα

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Επιμέλεια φορεσιών: Παναγιώτης Χριστοδούλου, Λουκία Λόης

 

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20χρονα της επαναλειτουργίας του θεάτρου Ριάλτο. 

Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στον Σύνδεσμο Φίλοι Καρδιοπαθών «Αλεξάνδρα».

 

Εισιτήρια:      €15     /          €12     από    το       ταμείο          του     θεάτρου        και ηλεκτρονικά       στο www.rialto.com.cy.

Πληροφορίες: 97820454

Μέγας Χορηγός: ΟΠΑΠ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Capital και Κανάλι 6

Actions: E-mail | Permalink |