03
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου για το θέμα του συνταξιοδοτικού. 
Στη συνάντηση η Επίσημη Πλευρά για άλλη μια φορά, επανέλαβε πως θέση της Κυβέρνησης εξακολουθεί να παραμένει η ίδρυση Ταμείου Προνοίας με αναδρομική ισχύ από το 2011, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2019. Σημείωσε επίσης ότι προβλήματα όπως αυτά συναδέλφων που αφυπηρέτησαν χωρίς συνταξιοδοτικά ωφελήματα θα επιλυθούν μέσα από το σχέδιο που θα συμφωνηθεί. Διευκρίνισε όμως πως το Υπουργείο Οικονομικών θα συζητήσει στα πλαίσια του διαλόγου, την όποια πρόταση καταθέσουν οι Συντεχνίες σε κοινή συνεδρία της ΜΕΠ και ΜΕΠΕΥ στο επόμενο διάστημα.
 
Από την Πλευρά τους οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις επανέλαβαν τη θέση τους για δημιουργία κρατικού σχεδίου σύνταξης στη βάση της ισότητας για όλους τους κρατικούς  υπαλλήλους. Σημείωσαν επίσης πως θα καταθέσουν από κοινού, όπως συμφωνήθηκε με την ΠΑΣΥΔΥ και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας, σχετική αναλογιστική μελέτη που ετοιμάζεται με στόχο να υποστηρίξουν τις θέσεις τους στο τραπέζι του διαλόγου.
Actions: E-mail | Permalink |