14

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των Οργανωμένων Γονιών με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Στη συνάντηση το ΥΠΠΑΝ ενημέρωσε τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς για την τελευταία δέσμη μέτρων που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού Covid-19.  

Μεταξύ άλλων η απόφαση περιλαμβάνει την παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης (θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το ΥΠΠΑΝ). Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς ο ΥΠΠΑΝ δήλωσε ότι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς επίσης και όσοι εκπαιδευτικοί είναι γονείς καιυποχρεωμένοι να αναλάβουν τη φύλαξη των παιδιών τους (αντίστοιχο μέτρο λαμβάνεται και στη δημόσια υπηρεσία), θα παρουσιαστούν στα σχολεία και στη συνέχεια αφού ενημερωθούν και τους δοθούν οδηγίες θα αποχωρήσουν με άδεια από τις διευθύνσεις των σχολείων. Στόχος της παρουσίας των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το ΥΠΠΑΝ , είναι η διεκπεραίωση διαφόρων διοικητικών και άλλων θεμάτων, τα οποία θα καθιστούν δυνατή την παροχή εκπαίδευσης με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (π.χ. τηλεδιάσκεψη) και άλλων μέσων (π.χ. εκπαιδευτική τηλεόραση). 

Ως ΠΟΕΔ εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με τις αποφάσεις που έλαβε το ΥΠΠΑΝ,καθώς και με το σκεπτικό τους. Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις, οι οποίες έχουν ληφθεί χωρίς καμία διαβούλευση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και παρουσιάστηκαν στη συνάντηση ως τελικές, δεν κατευθύνονται προς την ορθή κατεύθυνση αφού δεν μπορούν να εφαρμοστούν με βάση τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Πρώτος στόχος της Πολιτείαςθα έπρεπε να ήταν ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού σε μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού, με περιορισμό της διακίνησης των εκπαιδευτικών αλλά και άλλων ομάδων του πληθυσμού. Εν αναμονή της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΠΑΝ, καθώς και της αυριανής έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Γραμματεία της ΠΟΕΔ αποφάσισεομόφωνα τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, το οποίο είναι και το αρμόδιο Σώμα για να αποφασίσει, αύριο Κυριακή, στις 3:30 το απόγευμα, για ενημέρωση, αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη τελικών αποφάσεων.

Από την ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |