24

Η ΠΟΕΔ καλεί τις Διευθύνσεις των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ τις αιφνιδιαστικές, ανεξήγητες, αλλά και μονομερείς οδηγίες του ΥΠΠΑΝ, οι οποίες στάλθηκαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σχολείων με την Εγκύκλιο Αρ. Φακ. 21.11.06, ημερομηνίας 23 Απριλίου 2020 με θέμα «2η φάση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Οποιαδήποτε μορφή σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης θα αρχίσει μόνο όταν τηρηθούν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην τηλεσυνάντηση που είχε η ΠΟΕΔ με τον ΥΠΠΑΝ στις 9 Απριλίου 2020, βάσει του συμφωνημένου πλαισίου που συζητήθηκε. Σημειώνουμε εμφατικά ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί.

Η ΠΟΕΔ θεωρεί πολλά από τα σημεία της εν λόγω εγκυκλίου απαράδεκτα τα οποία, μάλιστα, δεν συνάδουν με βασικές παιδαγωγικές αρχές, αλλά και με απαραβίαστες αρχές ισότητας ευκαιριών.

Ως εκ τούτου, η ΠΟΕΔ θα ζητήσει επείγουσα τηλεσυνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ενώ απόψε θα πραγματοποιήσει τηλεσυνάντηση με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και τις επόμενες μέρες με τους Οργανωμένους Γονείς Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Τέλος, η Οργάνωση καλεί τις Διευθύνσεις των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν και στην παρούσα φάση σε όλες τις τάξεις μόνο την ασύγχρονη εκπαιδευτική επαφή με τα παιδιά, όπως το πράττουν από τις 18 Μαρτίου.

   

                                                                                                            ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |