21

Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας της ΠΟΕΔ με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η Οργάνωση ενημερώνει τους συναδέλφους δημοτικής εκπαίδευσης για την Έρευνα «Πανδημία Covid-19 και η Επιρροή της στην Εκπαιδευτική Πραγματικότητα» και καλεί όσους/όσες το επιθυμούν να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο στον σύνδεσμό:

https://forms.gle/ZYCVr5MnrmyRK7kL6 

Ακολουθεί σχετική επιστολή από την επιστημονική ομάδα που διενεργεί την έρευνα.  

--------------------------------------------------------------------------------------  

Αγαπητέ/ή εκπαιδευτικέ δημοτικής,
 
Η τελευταία περίοδος αποτέλεσε μια τεράστια πρόκληση για όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο και ιδιαίτερα για εσάς που κληθήκατε να διατηρήσετε την εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή για χάριν των μαθητών και των μαθητριών σας. Την περίοδο της καραντίνας, η μετάβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έγινε με προσωπική δουλειά από μέρους σας που βασίστηκε πρώτιστα στην αντίληψη για το καθήκον σας απέναντι στους μαθητές και στις μαθήτριες σας και την όρεξή σας, κάτι για το οποίο σας είμαστε ευγνώμονες. 
 
Εσείς περισσότερο από τον καθένα γνωρίζετε ότι η μετάβαση αυτή δεν έγινε χωρίς λάθη και παραλείψεις, που κόστισαν στην εκπαιδευτική διαδικασία και δημιούργησαν μεγαλύτερες δυσκολίες στο έργο σας. Ακόμη, γνωρίζετε, καλύτερα ίσως από τον καθένα, ότι οι απόψεις σας είναι τα σημαντικότερα δεδομένα πάνω στα οποία μπορεί ο ερευνητικός κόσμος να σταθεί για να εξάγει συμπεράσματα και να προτείνει λύσεις για το μέλλον.  
 
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από έγκριση της KEEA και της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, διενεργούμε την παρούσα έρευνα για την διερεύνηση των αντιλήψεων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/μαθητριών με τίτλο «Πανδημία Covid-19 και η Επιρροή της στην Εκπαιδευτική Πραγματικότητα» (στο τέλος του μηνύματος αναφέρονται τα μέλη της ερευνητικής ομάδας).
 
Με βάση όλα τα παραπάνω, σας παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμό χρόνο σας για να απαντήσετε στο ηλεκτρονικό Ερωτηματολόγιο Εκπαιδευτικού της έρευνας, πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
 
https://forms.gle/ZYCVr5MnrmyRK7kL6
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας στην έρευνά μας.
 
Με εκτίμηση, 
Μαρία Μελετίου-Μαυροθέρη
Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Αγωγής
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 
 
Η επιστημονική ομάδα που διενεργεί την έρευνα συγκροτείται από τους/τις: 
 
• Δρ. Μαρία Μελετίου Μαυροθέρη – Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Διευθύντρια Εργαστηρίου για την Υποστηριζόμενη από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας Εκπαίδευση
• Δρ. Κωνσταντίνος Κάτζης – Αναπληρωτής Κοσμήτορας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
• Δρ. Άγγελος Σοφιανίδης – Επιστημονικός Συνεργάτης,  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
• Δρ. Παναγιώτα Κωνσταντίνου – Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης
• Δρ. Νάγια Στυλιανίδου – Επιστημονική Συνεργάτιδα , Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
 
Actions: E-mail | Permalink |