06

Η ΠΟΕΔ εκφράζει τη λύπη της για την επιεικώς απαράδεκτη και εντελώς ανυπόστατη ανάρτηση του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος στα ΜΚΔ, με την οποία επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στους συνδικαλιστές για την μεταφορά του ανοίγματος των σχολείων για τους μαθητές και τις μαθήτριες, κατά μία εβδομάδα. Παρόλο που ως ΠΟΕΔ  αποφεύγουμε να σχολιάζουμε αναρτήσεις που γίνονται σε ΜΚΔ, εντούτοις είμαστε υποχρεωμένες και υποχρεωμένοι να απορρίψουμε το περιεχόμενό της ως κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Τονίζουμε για ακόμα μία φορά ότι πάγιο αίτημά μας υπήρξε η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που όρισε το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα, υποστηρίξαμε σθεναρά, με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις της Οργάνωσης, το άνοιγμα των σχολείων με φυσική παρουσία των παιδιών στην τάξη, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας. Επιπρόσθετα, αναφέρουμε ξανά ότι οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης έχουν αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την προσπάθεια του κ. Δημάρχου Πάφου ή οποιουδήποτε άλλου να επιρρίψει το βάρος της ευθύνης για την αλλαγή στην ημερομηνία που τα σχολεία θα ανοίξουν για τα παιδιά στους συνδικαλιστές .

 

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι η αναβολή της έναρξης λειτουργίας των σχολείων για τους μαθητές και τις μαθήτριες αποτελεί απόφαση του ίδιου του ΥΠΠΑΝ. Ως γνωστόν, πέραν από τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, υπήρξαν έντονα  αιτήματα από πολλά οργανωμένα σύνολα για αλλαγή στην ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, στη βάση καίριων και πολύ λογικών προβληματισμών, όπως η ανάγκη για διασαφήνιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων – ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία, η ολοκλήρωση της διαδικασίας της στελέχωσης, η ολοκλήρωση της ετοιμασίας των σχολικών χώρων κλπ.

 

Ως εκ τούτου, καλούμε τον Δήμαρχο Πάφου όπως αποσύρει την συγκεκριμένη ανάρτηση, η οποία είναι ανυπόστατη και, ταυτόχρονα, προκλητική και παραπλανητική.

 

Η ΠΟΕΔ επαναλαμβάνει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με όλους τους φορείς ΥΠΠΑΝ, Σχολικές Εφορείες, Συνδέσμους Γονέων, Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, με στόχο την ομαλή και αποτελεσματική έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με ασφάλεια μέσα από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με φυσική παρουσία όλων, παιδιών, εκπαιδευτικών και προσωπικού.

 

Από την ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |