02

Η ΠΟΕΔ συγχαίρει τα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου που συμμετείχαν στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό που είχε ως θέμα «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» και τον οποίο διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Η ΠΟΕΔ συμμετείχε το περασμένο Σάββατο 30 Ιανουαρίου στην Διαδικτυακή Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού.

Το θέμα άκρως ενδιαφέρον και συγκινητικό. Το κάθε σχολείο κρύβει τη δική του ιστορία η οποία γράφτηκε, γράφεται και θα γράφεται καθημερινά από εκπαιδευτικούς και παιδιά, στις σχολικές αίθουσες, στις σχολικές αυλές, σε κάθε γωνιά του σχολείου. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αναζήτησαν και αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό και στους δασκάλους τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και Ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού. Όσον αφορά την Κύπρο, αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείο Ανάγειας, του Δημοτικού Σχολείου Δάσους Άχνας - «Φώτης Πίττας» και του Α΄Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς-Αγίου Γεωργίου.


Παρουσιάζουμε μέσα από την ιστοσελίδα της Οργάνωσης τις ταινίες που ετοίμασαν τα δημοτικά σχολεία Α΄ Αγλαντζιάς, Δάσους Άχνας και Ανάγειας τα οποία βραβευτήκαν στον διαγωνισμό.

 

 

 

 

 

 

Actions: E-mail | Permalink |