12

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Μουσείο Παραμυθιού- Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων

14 Μαΐου 2021, 18:00-20:00

Δωρεάν συμμετοχή

 

Αγαπημένοι μας φίλοι με χαρά ανακοινώνουμε την δημιουργία της Teacher Academy.  Tο Μουσείο Παραμυθιού από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου αναπτύσσοντας μια πολύ σημαντική σχέση και συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.  Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας το Μουσείο Παραμυθιού με χαρά ανακοινώνει την δημιουργία της Teacher Academy. Στόχος της Ακαδημίας θα είναι μέσα από σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, να απαντήσει ερωτήματα και να καλύψει ανάγκες που προκύπτουν μέσα στο σχολικό πλαίσιο.  

 

Με πολύ χαρά εγκαινιάζουμε την Τeacher Academy με την διοργάνωση του πρώτου σεμιναρίου με θέμα “Η διαχείριση των κρίσεων στη σχολική κοινότητα” το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ). Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο Δρ Ανδρέας Ζεργιώτης, Ειδικός Παιδαγωγός - Σχολικός Ψυχολόγος, M.Sc., Ph.D. τ. Σχολικός Σύμβουλος Υπουργείου Παιδείας.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την ΠΟΕΔ τόσο για την στήριξη της νέας δράσης του Μουσείου Παραμυθιού όσο  και για την γενικότερη στήριξη προς το Μουσείο Παραμυθιού. 

 

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο παρακάτω link:
https://mailchi.mp/663cf3b8a1c6/teacher-academy

 

 

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

Η σχολική κοινότητα είναι ένας σύνθετος και πολυάνθρωπος οργανισμός, που αποτελείται από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Περιλαμβάνει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό της κάθε σχολικής μονάδας καθώς και τα μέλη των οικογενειών των μαθητών που συνοικούν μαζί τους. Στο επίκεντρο της κάθε σχολικής κοινότητας είναι οι μαθητές ενός σχολείου, οι οποίοι αποτελούν άλλωστε και τον πυρήνα, τον συνδετικό ιστό αλλά και τον λόγο ύπαρξης ουσιαστικά της κοινότητας αυτής. Έχουμε, επομένως, τρία διακριτά μεταξύ τους ανθρώπινα συστήματα, που αλληλοεπιδρούν κι αλληλοεπηρεάζονται μεταξύ τους. Οι κρίσεις είναι γεγονότα που συμβαίνουν σε ανύποπτο χρόνο κι επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό τα μέλη των συστημάτων αυτών, με τις αναταράξεις που προκαλούν να μεταδίδονται από το ένα σύστημα στο άλλο, δοκιμάζοντας τόσο τις αντοχές των ανθρώπων όσο και τη συνοχή των ίδιων των συστημάτων. Στην παρούσα ομιλία, θα παρουσιαστεί η κρίση στο σχολείο και η διαχείρισή της, στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και της σχολικής τάξης.

 

Βιογραφικό σημείωμα Δρ Ανδρέα Ζεργιώτη

 

Ο Δρ. Ανδρέας Ν. Ζεργιώτης είναι Ειδικός Παιδαγωγός και Σχολικός Ψυχολόγος, με πλούσιο επιστημονικό κι ερευνητικό έργο. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην ΑΣΠΑΙΤΕ Αθηνών, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο κι έχει συνεργαστεί με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, το European University of Cyprus και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δυσλεξίας. Έχει διατελέσει Σχολικός Σύμβουλος επί 12ετία καθώς και Συντονιστής Σχολικών Συμβούλων στην Ανατολική Αττική, όπως επίσης και Διευθυντής σε γενικό και ειδικό σχολείο. Έχει συγγράψει βιβλία καθώς και κεφάλαια βιβλίων ελληνικά και ξενόγλωσσα, έχει κάνει επιμέλειες ξενόγλωσσων βιβλίων που μεταφράστηκαν στα ελληνικά και διανέμονται ως συγγράμματα σε πανεπιστήμια κι έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα ελληνικά και ξένα περιοδικά. Τέλος, έχει περισσότερες από πενήντα επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή κι ελληνικά συνέδρια 

Actions: E-mail | Permalink |