05

Ανακοίνωση ΠΟΕΔ για πειθαρχικές διώξεις - Στήριξη νοσηλευτών που συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις

 

Η ΠΟΕΔ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της στις νοσηλεύτριες του Κλάδου Ψυχικής Υγείας οι οποίες διώκονται πειθαρχικά από το Υπουργείο Υγείας γιατί συμμετείχαν σε απεργιακά μέτρα της συντεχνίας τους, της ΠΑΣΥΝΟ. Το δικαίωμα των εργαζόμενων να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν δυναμικά τα δικαιώματά τους είναι νομικά κατοχυρωμένο και κερδήθηκε μετά από αγώνες του παγκόσμιου συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος. Η οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη ή άλλη πιθανή ενέργεια από μέρους του εργοδότη η οποία έχει ως στόχο την τιμωρία των εργαζόμενων που ακολουθούν αποφάσεις της Οργάνωσής τους, κρίνεται απαράδεκτη.

 

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργού Υγείας αφορά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου και για αυτό ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας όπως σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες πειθαρχικής έρευνας που αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό. Η οποιαδήποτε διαφορά θα πρέπει να επιλυθεί κατόπιν διαβούλευσης της επίσημης πλευράς με τη συντεχνία των εργαζομένων.

 

Ως εκ τούτου εκφράζουμε και την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ, οι οποίοι κατέρχονται σε 12ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Ιουνίου.

 

Με αφορμή το πιο πάνω γεγονός, εκφράζουμε για άλλη μια φορά και τη διαχρονική θέση της ΠΟΕΔ σε σχέση με τη διαδικασία ερευνών και διώξεων που κατά καιρούς ακολουθεί και το Υπουργείο Παιδείας. Τονίζουμε για άλλη μια φορά εμφατικά, ότι οι όποιες πειθαρχικές έρευνες θα πρέπει να γίνονται με φειδώ, μόνο εκεί και όπου κριθεί απόλυτα αναγκαίο και υπάρξει επαρκής τεκμηρίωση. Διαφωνούμε έντονα με την υπερβολή που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε σχέση με πειθαρχικές έρευνες σε βάρος μελών μας και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να επαναξιολογήσει την εν λόγω πρακτική, η οποία δημιουργεί αχρείαστες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις.

 

Από την ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |