01

Αντίδραση ΠΟΕΔ σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε συνεδρία του στις 23 Ιουνίου 2021, αποφάσισε όπως η Οργάνωση αξιοποιήσει την περίοδο που ακολουθεί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εντείνοντας τις προσπάθειές της για επίλυση του ζητήματος, που αφορά στην εργοδότηση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ (κατάργηση του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση).

 

Επιπλέον το ΔΣ ΠΟΕΔ, αποφάσισε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με στόχο να αποτραπεί η επέκταση της αγοράς υπηρεσιών που προγραμματίζει το ΥΠΠΑΝ για την επόμενη σχολική χρονιά μέσω των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ, σε πρωινό χρόνο. Σημειώνουμε ξανά ότι αποτελεί πάγια θέση της Οργάνωσής μας ότι οι όποιες εκπαιδευτικές ανάγκες προκύπτουν, θα πρέπει να πληρώνονται μέσα από ετήσιες συμβάσεις.

 

Σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα πιο πάνω ζητήματα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε να  προχωρήσει σε ενημερωτικές Γενικές Συνελεύσεις των μελών της  με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα αποφάσισε να ζητήσει εξουσιοδότηση από τα μέλη της για λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλειομένων των απεργιακών, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

 

Ως εκ τούτου καλούμε την Επίσημη Πλευρά όπως προχωρήσει σε αποφάσεις οι οποίες θα επιλύσουν τα πιο πάνω ζητήματα μιας και το ζητούμενο είναι η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η αποφυγή της όποιας σύγκρουσης.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |