07

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς 2021-2022

 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2021 – 2022 η ΠΟΕΔ σας στέλνει εγκάρδιους συναδελφικούς χαιρετισμούς και σας εύχεται καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά, έστω και υπό τη σκιά της πανδημίας, που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τόσο τη χώρα μας όσο και τον υπόλοιπο πλανήτη.

 

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει με υπευθυνότητα, διεκδικητικότητα και δυναμισμό να επιδιώκει τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα και που άπτονται της εύρυθμης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων. Αρκετά τα ανοιχτά ζητήματα τόσο της καθημερινότητας όσο και εκπαιδευτικά αλλά και συνδικαλιστικά τα οποία χρήζουν διαχείρισης και επίλυσης προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 

Η έναρξη της επέκτασης του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος σε όλες τις βαθμίδες καθώς επίσης και η συμφωνία για ένταξη των νεοεισερχομένων εκπαιδευτικών στο βελτιωμένο κυβερνητικό σχέδιο σύνταξης και η συμφωνία για κατάργηση της φορολόγησης του εφάπαξ κατά τη σύνταξη που επηρεάζει ολόκληρο τον κλάδο, είναι ζητήματα τα οποία έγινε κατορθωτό να διευθετηθούν τους τελευταίους μήνες.

 

Παρόλα αυτά, αριθμός θεμάτων, τόσο εκπαιδευτικών όσο και συνδικαλιστικών, χρήζουν διαχείρισης και άμεσης επίλυσης. Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι το ΥΠΠΑΝ εμμένει στην εργοδότηση μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών με το απαράδεκτο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, τόσο στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία όσο και στο πρωινό σχολείο στις σχολικές μονάδες όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε., οι οποίες έχουν διπλασιαστεί τη φετινή σχολική χρονιά.

 

Για τον λόγο αυτό, η Οργάνωση συγκαλεί Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μελών, την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021. Επισυνάπτονται σχετικές οδηγίες καθώς και ενημερωτικό έντυπο το οποίο θα πρέπει να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη της ΠΟΕΔ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Actions: E-mail | Permalink |